Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • dyczkin
    replied
    Brak w DP Książ Czarny Specjał w browarze Bosman:
    kod z etykiety to L11 1 23:11
    Czy to jednak Książ gdzie jest brak danych?

    Leave a comment:


  • CyboRKg
    replied
    Ciekaw jestem czym ten "Miłosław Pilzner" rozni sie od "Srebrnego Smoka"? Moze lepiej bylo wziac sie za dobry lager, skoro dobry pils z Fortuny juz jest od dawna na rynku?

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania
    Te piwa już są dodane, więc zapewne ktoś z browaru nie przejrzał forum.
    Czy browary czytają nasze forum? Trochę więcej niż pobieżnie
    Dobrze, że FORTUNA sprzedała swoją wersję własnych piw

    Leave a comment:


  • yogi_b-boy
    replied
    a to przepraszam najmocniej ..... podalem troche wiecej informacji na temat ekstraktu i zawartosci alkoholu..
    pozdrawiam

    Leave a comment:


  • baania
    replied
    Te piwa już są dodane, więc zapewne ktoś z browaru nie przejrzał forum.

    Leave a comment:


  • yogi_b-boy
    replied
    Browar fortuna

    Witam serdecznie
    dziś browar Fortuna wprowadza 3 nowe gatunki
    marka MIŁOSŁAW od miasta w ktorym znajduje sie browar...
    piwa to

    Miłosław Pilzner
    Ekstrakt 12,5%
    alk. obj. 5,4%

    Miłosław Pszeniczne

    Miłosław Pilzner

    NOWE PIWO Z BROWARU FORTUNA

    Pilzner to najpopularniejszy w Polsce gatunek piwa. Jednak i tym razem Browaru Fortuna nie skusiła produkcja piw głównego nurtu. Wystarczy jeden łyk „Miłosławia”, żeby przekonać się, że nie jest to kolejne „piwo jasne pełne”. Swój odmienny smak i aromat zawdzięcza zarówno otwartej fermentacji, jak i użytym do jego produkcji odmianom chmielu. Korzystają z niego tzw. browary „rzemieślnicze”, które produkują swe niezwykłe produkty dla mniejszych choć niezwykle oddanych grup konsumentów, poszukujących odmiany w świecie piwa.

    Objętościowa zawartość alkoholu: 5,4 %



    Miłosław Koźlak
    Ekstrakt 16%
    alk, obj. 7,5%

    Miłosław Koźlak

    NOWE PIWO Z BROWARU FORTUNA

    Koźlak (Bock) to piwo wywodzące się z północnych Niemiec, które z czasem zdobyło popularność w całej Europie. Dawniej warzono je na specjalne okazje, przede wszystkim święta religijne. Mnisi bawarscy zwykle raczyli się koźlakiem w dniach postu, co zapewne czyniło ten czas mniej dotkliwym. Jest to piwo tradycyjnie mocne i jako takie ma szansę zdobyć wielu zwolenników wśród polskich konsumentów.

    Objętościowa zawartość alkoholu: 7,5 %

    Miłosław Pszeniczne
    ekstrakt
    alk.obj. 5,5%



    Ciemne piwo pszeniczne? Dlaczegóż by nie! W polskim klimacie jesienią i zimą orzeźwiające jest zwykle samo powietrze, co nie znaczy, że należy rezygnować z piwa pszenicznego. Można raczyć się ciemnymi odmianami tego piwa, które opracowali i do dziś chętnie spożywają Niemcy. Swą barwę piwa dunkel zawdzięczają mocniej prażonemu słodowi (pszenicznemu i jęczmiennemu).

    Browar Fortuna jako jedyny w Polsce praży taki słód samodzielnie. Do uwarzenia tego piwa użyto szczepu drożdży górnej fermentacji, które szczególnie wpłynęły na ukształtowanie smaku i aromatu. Zatem wyjątkowość Miłosławia Pszenicznego nie ogranicza się tylko do jego barwy.

    Objętościowa zawartość alkoholu: 5,5 %


    na dniach powinno byc dostepne w piotrze i pawle inter marche
    wiecej informacji na stronie browaru na facebooku

    Leave a comment:


  • Piwonia1
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum
    Na opakowaniu jest duży, biały napis KOŹLAK; tuż pod nim małymi literami logo Twelwe, a jeszcze niżej napis piwo ciemne, pasteryzowane. I nic więcej.
    Twelve Koźlak, pod taką nazwą funkcjonował, gdy był warzony w Krajanie, oprócz miejsca produkcji nic się nie zmieniło

    Leave a comment:


  • stefanum
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    To piwo się nazywa po prostu Koźlak, czy może Bearnard albo inne cuś ?
    Na opakowaniu jest duży, biały napis KOŹLAK; tuż pod nim małymi literami logo Twelwe, a jeszcze niżej napis piwo ciemne, pasteryzowane. I nic więcej.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Dziś dodałem:
    1. Fortuna - Miłosław Pilzner
    2. Fortuna - Miłosław Koźlak
    3. Fortuna - Miłosław Pszeniczne
    4. Ciechan Lagerowe
    5. Pinta - Ale szycha
    6. Pinta - Wesołych Świąt
    7. Połczyn - Starovar
    8. Połczyn - Starovar Lime

    Do wyjaśnienia:
    1. Połczyn - EB Specjal Pils - jakie toto ma parametry?
    2. Gościszewo - Koźlak - czy to pełna nazwa (może Bearnard Koźlak)?

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zipkeczup
    No to skoro tak, to jeszcze przydałoby się w dzienniku połczyńskie "Das Oberschlesiche Bier". Castelberga chyba nie ma sensu wstawiać, bo póki co ich już nie ma i chyba nikt z Nas nie miał okazji go spróbować.
    Ależ przecież jest w DP od jakiegoś czasu.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum
    Browar Gościszewo dla Dionizosa Radom:
    Koźlak - ciemne, pasteryzowane. Ekstrakt - 14%; alk. do 6% obj.
    To piwo się nazywa po prostu Koźlak, czy może Bearnard albo inne cuś ?

    Leave a comment:


  • kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Poszukaj lepiej - jest na początku listy.
    Pozwól że to dla Ciebie wyguglam. Tadaaaa....

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomekk78
    Zakupiłem dziś piwo Złoty Łan, które według wyszukiwarki produkowane jest przez Browar Namysłów. Niestety brakuje go w opcjach Namysłowa w dzienniku piwnym, przez co nie mogę go dodać do wypitych
    Poszukaj lepiej - jest na początku listy.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-11-21, 18:22.

    Leave a comment:


  • Tomekk78
    replied
    Złoty Łan brak w dzienniku

    Zakupiłem dziś piwo Złoty Łan, które według wyszukiwarki produkowane jest przez Browar Namysłów. Niestety brakuje go w opcjach Namysłowa w dzienniku piwnym, przez co nie mogę go dodać do wypitych

    Leave a comment:


  • zipkeczup
    replied
    No to skoro tak, to jeszcze przydałoby się w dzienniku połczyńskie "Das Oberschlesiche Bier". Castelberga chyba nie ma sensu wstawiać, bo póki co ich już nie ma i chyba nikt z Nas nie miał okazji go spróbować.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...