Witam.Piwo SENATOR FULL LIGHT ,z browaru RACIBÓRZ. Piwo jasne zaw.alk 4,3% obj. brak ekstraktu, cena 1,10 złociszy w małym sklepiku Jeszcze dodam,że pasteryzowane.PZDR
Piwa Opti w puszce dotychczas produkowane przez Namysłów, obecnie są produkowane przez Perłę Browary Lubelskie. Zmiana nastąpiła, jak sądzę tuż przed wakacjami.
Parametry to:
Piwo Opti Jasne zawartość alkoholu 4,5%. Opakowanie to puszka 0,5l w kolorze białym z czerwonym napisem Jasne
Piwo Opti Strong - zawartość alkoholu 7,6%. Opakowanie to puszka 0,5l w kolorze czarnym z czerwonym napisem Strong.
Własciwie powinno to wylądować w temacie nowe piwa, ale jak już napisałem w tym, to myślę, ze wystarczy i ART zauważy.
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2006-09-13, 17:24.
na kontrze i froncie tak pisze? dotychczas uważałem, że Jabłonowo przegina, choć w ich przypadku 12stka była dość mocno odfermentowana i mogla uchodzić za mocne, ale 10tka z 5.5 % alk. żadną miarą!
Brak w dzienniku piw z Grudziądza: "Grudziądzkie - dobra dziewiątka" (9,0% vol., ekstraktu nie podano) oraz podobnego z nazwy ale słabszego, chyba 7,8% - butelka z etykietą została u Marusi.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
W markecie POLO zkupiłem piwo wyprodukowane przez browar GŁUBCZYCE VAN HORN. Jest to piwo jasne pełne, zawartość alkoholu 4% obj. reszty danych brak. Opakowanie puszka biała ze zloawo-cerwono-czarnymi elementami. Jakość piwa śrenia, lekko kwaskowe, piana drobnoziarnista szybko siadła, pozostawiając dziurawy kożuszek, kolor jasnożółty, klarowny. Ogólna ocena piwa na 2. Kolejny wyrób browaru który wcale nie zachwyca smakiem. Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!
Comment