odnośnik do tego tematu znajduje się tylko w zkaładce dla piw krajowych
Jeżeli w dzienniku mogę wybrać kraj w tym przypadku Belgia to chyba nie jestem w środowisku piw krajowych. Coś tu jest nie tak. Według mnie, jeżeli wybieram "Belgia" program powinien automatycznie wyprowadzić mnie z piw krajowych. Przez przypadek odkryty został błąd programu, chociaż być może należy o tym napisać w dziale "Zgłoszenia błędów i propozycji".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomasz
Jeżeli w dzienniku mogę wybrać kraj w tym przypadku Belgia to chyba nie jestem w środowisku piw krajowych. Coś tu jest nie tak. Według mnie, jeżeli wybieram "Belgia" program powinien automatycznie wyprowadzić mnie z piw krajowych. Przez przypadek odkryty został błąd programu, chociaż być może należy o tym napisać w dziale "Zgłoszenia błędów i propozycji".
Belgia, to oprócz kraju, również nazwa browaru w Polsce. Produkuje on np. Fratra, Wojaka czy Gingersa o masie piw marketowych nie wspominając.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomasz
szczerze mówiąc nie nadążam. link do tego tematu jest tylko w zakładce do wprowadzania piw krajowych i w tejże zakładce dla piw krajowych nie ma do wyboru kraju, bo i po co miałby być...
w zakładce dla wprowadzania piw zagranicznych, masz do wyboru kraj, ale nie masz linka do tego tematu.
W Hauscie jest jeszcze jedno piwo, które nie jest uwzględnione w spisie Browar.biz i nazywa się Belgijskie Ale, ekstrakt ma ok. 12 (żródło: piwowar). Figuruje ono w menu jako jedno ze spacjalnych sezonowych piw i obecnie jest dostępne.
Yo!
Właśnie po paru minutach od wejścia w Wasze towarzystwo dostałem okazję poinformowania ze w Dzienniczku Piwnym nie mogłem zaznaczyć Ambrosiusa Special z Browaru Półnconego - Sulimar. To piwko jest tak dziwne, że jego produkcją zajmują się różne browary (Van Pur, Głubczyce, Sulimar Północny, czy Kiper a także Holma w Czechach i Popper w Słowacji itd.) Wygląda tak samo, ale smakuje inaczej (i ma różną zawartość alkoholu). Fajnie byłoby uaktualnić listę. Pozdro
Ambrosiusa Special z Browaru Półnconego - Sulimar.
Ambrosius z Suwałk? A gdzie takie cudo znalazłeś?
Czyżby browar pośmiertnie wydawał piwa?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Yo!
Właśnie po paru minutach od wejścia w Wasze towarzystwo dostałem okazję poinformowania ze w Dzienniczku Piwnym nie mogłem zaznaczyć Ambrosiusa Special z Browaru Półnconego - Sulimar. To piwko jest tak dziwne, że jego produkcją zajmują się różne browary (Van Pur, Głubczyce, Sulimar Północny, czy Kiper a także Holma w Czechach i Popper w Słowacji itd.) Wygląda tak samo, ale smakuje inaczej (i ma różną zawartość alkoholu). Fajnie byłoby uaktualnić listę. Pozdro
Jest to marka, którą dla sieci Kaufland warzą różne browary, w zależności od opakowania i lokalizacji (na Słowacji miejscowe browary). Dawno nie kupowałem, ale podejrzewam, że chodzi o browar Kiper (Sulimar to jakby te dwa browary).
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-02-11, 18:47.
w Łodzi u Grubego piwa z Suwałk są dostępne cały czas (ostatnie z datą do maja)
Co nie znaczy,że browar istnieje.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment