Choć brałem to piwo na wynos to etykiety do piwa nie dali a nie spodziewałem się, że tego piwa jeszcze nie ma w DP i barmana nie wypytałem. Może Pionio jako częstszy bywalec twego lokalu zaciągnie języka na ten temat.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
Choć brałem to piwo na wynos to etykiety do piwa nie dali a nie spodziewałem się, że tego piwa jeszcze nie ma w DP i barmana nie wypytałem. Może Pionio jako częstszy bywalec twego lokalu zaciągnie języka na ten temat.
Kopia z mojego posta:
Byłem przed Sylwestrem dosłownie na 5 minut ze swoją niezawodną butelką po Fischerze. Piwo czekoladowe robione jest na bazie ciemnego mocnego i ma takie same parametry. W tankach było też już piwo z kolendrą, także na bazie ciemnego mocnego.
Dziś będąc w BrowArmii piłem piwo korzenne pt. karmazynowe.
Danych taktyczno-technicznych tego piwa nie przyswoiłem niestety
Dziś ponownie odwiedziłem BrowArmię i dowiedziałem się, że piwo karmazynowe ma 11,7 BLg i ok. 5% alk.
Dodatkiem jest mielony korzeń imbirowy.
W smaku jest dużo łagodniejsze od imbirowego jakie kiedyś tam piłem.
Proponuję dodać do oceny piwo "Jabłonowskie Mocne" Zaw. alkoholu 7,2% .
Browar Jabłonowo.
Producent podaje jeszcze info że to piwo wysoko odfermentowane.
Jako poszukiwacz ekstremalnych wrażeń zakupiłem 1 butelkę
zielony PET 0.5 za 1.65 i byłem mile zaskoczony......
Nie "zionie" alkoholem,zapach ok, fakt w smaku mocno słodowe ale z lekką goryczką.
Piana w normie.
Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.
Jeśli piwo "Mocne Jabłonowskie" z browaru Jabłonowo to to samo co "Mocne" z browaru Jabłonowo to mój błąd.
A tak z innej beczki ....Czy istnieją dwa piwa Mocne z browaru Jabłonowo ? Widziałem w sprzedaży piwa o etykietach w różnych szatach graficznych (Czerwone i Czarne).
Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.
Tak. Według mnie w nazwie piwa jest wyraźnie widoczne (przesyłam zdjęcie etykiety)..
"Mocne Jabłonowskie"
Attached Files
Comment