tak wiem, ale ta informacja była na wskazanej stronie jeszcze wtedy gdy browar nawet w ogóle nie działał Tak więc poczekajmy na piwo z etykietą z hasłem "wyprodukowane PRZEZ"...
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Zabrakło mi argumentów.
Chociaż znając przypadki nierzetelności, czy ignorowania konsumentów przez niektóre browary nie wiem czy możemy się doczekać informacji na temat miejsca warzenia ww. piwa na etykiecie. Możemy żyć w nieświadomości i pić to piwo do póki jakieś wiarygodne, "okołobrewerowe", źródło nie potwierdzi lub nie zaprzeczy o warzeniu, rozlewaniu, czy dystrybuowaniu PRZEZ Brewer Połczyn tego piwa.
Czuję się przywołany do porządku.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Bakłażanek rozmawiał z szefem Brewera i ten powiedział że warzenie w Połczynie ma ruszyć jeszcze pod koniec lipca. Proces jednak trwa trochę zanim piwo trafi do butelek- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
-
To nic nowego, widziałem to już w 2006 r., ale dopiero teraz zdecydowałem się na wypicie. Nie wygląda na piwo, ale na etykiecie ma wydrukowane malutkimi literkami: "Piwo aromatyzowane" i tak smakuje.
Zapomniałem dodać, że ma 5,5 % alk.Comment
-
dodane
dodane. te 5.5% alk - to pewna sprawa? na etykietach w kolekcjonerstwie - jest 10 voltów.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Comment
-
zacytuję sam siebie - jak na razie nie jest to "oficjalny" produkt browaru - przynajmniej wg mnie - patrz domowej roboty etykiety, bez stosownych informacji.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
Comment