Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziok dodałem, tymczasem czekam na parametry oraz na informację kiedy zostało wprowadzone, a także jeśli możesz - dopytaj się o to w którym momencie miód jest dodawany, bo nie wiem czy kwalifikować to piwo jako aromatyzowane czy inne
Comment
-
-
dodane. te 5.5% alk - to pewna sprawa? na etykietach w kolekcjonerstwie - jest 10 voltów.
Comment
-
-
-
Widziałem (nie piłem) już puszki z Pilsem połczyńskiego Brewera. To już chyba polski wyrób, w przeciwieństwie do czeskiego w butelkach. Termin przydatności 30.04.2008.
Ekstraktu brak, alkohol - 4,0%
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziGrudziądz
Kujawskie Żywe Niepasteryzowane
alk. 6%
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Viktor Wyświetlenie odpowiedziW Dzienniku piwnym brak piwa browaru BOSS ( Witnica), butelka 0,5 l, zaw. alk. 4,2 %Last edited by Maggyk; 2007-08-29, 10:21.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Comment
-
-
Zmiana imaż(g)u jak nic.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KULI Wyświetlenie odpowiedziok. 13% Blg ok. 6% Alk. Miód dodawany jest w ostatniej fazie gotowania, kilka minut przed końcem. W pierwszej warce był to miód rzepakowy, teraz leżakuje druga i miód jest inny, ale nie wiem jaki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław Wyświetlenie odpowiedziBrowar Konstancin, Mazowieckie Ekologiczne, ekstr. na etykiecie nie podany, alk. 6,2 % obj.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław Wyświetlenie odpowiedziRzeczywiście u kolekcjonerów "Wiśnia mocna" ma 10 vol. Pita przeze mnie miała etykietę mniej więcej taka samą, ekstrakt również 18 %, ale alkoholu wg etykiety na pewno 5,5 %. Sądząc po smaku i efektach jest to bliższe prawdzie niż 10 %. W końcu po litrze z 10 % alk. czułbym sie inaczej niż po litrze cienkusza.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWidziałem (nie piłem) już puszki z Pilsem połczyńskiego Brewera. To już chyba polski wyrób, w przeciwieństwie do czeskiego w butelkach. Termin przydatności 30.04.2008.
Ekstraktu brak, alkohol - 4,0%- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
już nie taka nowość - Faustus
Moze troche w oderwaniu od poprzednich wątków, ale chyba w dobrej kategorii... jak widzę wszelkie polskie pszeniczniaki pojawiające się na rynku powodują niemały wzrost pobudzenia wśród forumowiczów browar.biz ... jest natomiast na rynku (pół roku przynajmniej) )taki Faustus - bardzo przyzwoity pszeniczniak sygnowany przez browar Jurand, a w całym browar.biz delikatnie mówiąc skompo o tym piwku ... zastanawiam się czemu?
No chyba, że ja jestem jakis niepełnosprytny i nie mogę nic o tym zacnym wajcenia dorwać
Comment
-
Comment