to prawda jednak chodzi mi o dzienniczek piwny czego wczesniej nie zamiescilem w wypowiedzi
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
W takim razie czas się wybrać do okulisty Jest w zakładce browaru Dojlidy.Comment
-
-
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A wracając do tematu...
Brakuje mi niepasteryzowanego z Konstancina - "Szef Joli poleca". Wiem, że była dyskusja na temat gdzie i czy wogóle dodawać to piwo. Nie pamiętam ustaleń, ale skutek jest taki, że zapisałem je sobie w Dzienniku Piwnym jako Mocne, bo tylko to jedno pasowało mi pod względem ilości alkoholu. Wiec skoro jest to Mocne, to może by dodaćto piwo jako Mocne niepasteryzowane?Last edited by Pendragon; 2007-09-13, 10:13.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Przecież zawsze możesz zaznaczyć w DP, że to piwo było niepasteryzowane.Comment
-
-
Comment
-
Swojskie jest piwem jasnym, co do piw aromatyzowanych to jest aromatyzowane gotowe piwo naturalnymi aromatami. Nie pytaj się jakie to są naturalne aromaty, tak mi powiedziała córa właścicieli, która mnie obsługiwała (piwo sprzedawała, uprzedzam niestosowne pytanio-komentarze )
Sorry, że tak późno odpowiadam ale sam nie znałem odpowiedzi. Pytałem się dopiero podczas dzisiejszej wizyty w browarze.
Ja wiem, że nie jest to nowe piwo (jako karmelek łódzki), ale wartym jest dla mnie odnotowanie faktu, że w osiedlowej Biedronce w Bialymstoku to piwo jest dostępne w wersji puszkowej:
Gold Caramel Classic - piwo ciemne, dosladzane, karmelowe; alkohol do 0,5% obj.
Skład: woda, słód jęczmienny, cukier, chmiel.
Ciekawa alternatywa dla wszechobecnego Karmi
Hmmm, temat znany od dwóch tygodni, a nikt jeszcze nie zgłosił brakującego piwa w DP?
No to zgłaszam:
Ciechan Pszeniczne, ekstrakt: 12,1%, alk. 4,8%
A wracając do tematu...
Brakuje mi niepasteryzowanego z Konstancina - "Szef Joli poleca". Wiem, że była dyskusja na temat gdzie i czy wogóle dodawać to piwo. Nie pamiętam ustaleń, ale skutek jest taki, że zapisałem je sobie w Dzienniku Piwnym jako Mocne, bo tylko to jedno pasowało mi pod względem ilości alkoholu. Wiec skoro jest to Mocne, to może by dodaćto piwo jako Mocne niepasteryzowane?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
te piwa były podpięte pod Połczyn w 2003r. i są jak by nie było częścią historii tego browaru.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Aaa, wydawało mi się, że piwa których się już nie produkuje są wygaszone, czyli nie mają zielono-czerwonej skali ocen, tylko szarą i taką "szarość" sugerowałem co do Wikingów. Teraz tak przeglądam kilka browarów i widzę, że te "szare piwa" nie mają po prostu do tej pory oceny. Część z nich faktycznie nie jest już produkowana, stąd mój błąd.
-
kiedys zostanie to uporzadkowane, moż przed plebiscytem się uda- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Comment
Comment