A wracając do tematu...
Brakuje mi niepasteryzowanego z Konstancina - "Szef Joli poleca". Wiem, że była dyskusja na temat gdzie i czy wogóle dodawać to piwo. Nie pamiętam ustaleń, ale skutek jest taki, że zapisałem je sobie w Dzienniku Piwnym jako Mocne, bo tylko to jedno pasowało mi pod względem ilości alkoholu. Wiec skoro jest to Mocne, to może by dodaćto piwo jako Mocne niepasteryzowane?
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2007-09-13, 10:13.
Połczyn
Romper premium strong
alk. 6,2%
butelka typu PET, poj. 1 l.
Na etykiecie napisano, że data przydatności na butelce. Mimo założenia okularów owej daty nie zauważyłem.
dodane. przy okazji reaktywowałem browar w Połczynie.
Swojskie jest piwem jasnym, co do piw aromatyzowanych to jest aromatyzowane gotowe piwo naturalnymi aromatami. Nie pytaj się jakie to są naturalne aromaty, tak mi powiedziała córa właścicieli, która mnie obsługiwała (piwo sprzedawała, uprzedzam niestosowne pytanio-komentarze )
Sorry, że tak późno odpowiadam ale sam nie znałem odpowiedzi. Pytałem się dopiero podczas dzisiejszej wizyty w browarze.
Ja wiem, że nie jest to nowe piwo (jako karmelek łódzki), ale wartym jest dla mnie odnotowanie faktu, że w osiedlowej Biedronce w Bialymstoku to piwo jest dostępne w wersji puszkowej:
A wracając do tematu...
Brakuje mi niepasteryzowanego z Konstancina - "Szef Joli poleca". Wiem, że była dyskusja na temat gdzie i czy wogóle dodawać to piwo. Nie pamiętam ustaleń, ale skutek jest taki, że zapisałem je sobie w Dzienniku Piwnym jako Mocne, bo tylko to jedno pasowało mi pod względem ilości alkoholu. Wiec skoro jest to Mocne, to może by dodaćto piwo jako Mocne niepasteryzowane?
Aaa, wydawało mi się, że piwa których się już nie produkuje są wygaszone, czyli nie mają zielono-czerwonej skali ocen, tylko szarą i taką "szarość" sugerowałem co do Wikingów. Teraz tak przeglądam kilka browarów i widzę, że te "szare piwa" nie mają po prostu do tej pory oceny. Część z nich faktycznie nie jest już produkowana, stąd mój błąd.
Comment