Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Szczerze powiedziawszy, zanim napisano w odpowiednim wątku skąd jest powątpiewałem, że jest z Polski. Choćby z tego względu, że masowy browar jakim jest Brzesko, Sierpc czy Bosman nie podjąłby się produkcji tak niszowego piwa. Zapewne któryś z podległych centrali małych browarów macierzystych ma taką możliwość i go robi. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby i porter był tam robiony. Butelki (w tym także do portera; nasze które dostarczył cielak były wtedy okocimskie) wyglądają na wzór nie polski a mam wrażenie, że właśnie duński.Last edited by e-prezes; 2007-10-12, 19:07.Comment
-
nie całkiem: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=74875
Janów Lubelski; Bieszczadzkie
Jak wynika z informacji zamieszczonych na tej etykiecie zmieniły się parametry piwa. Teraz ma ono 5,6% alkoholu, ekstraktu nie podano. Wszystko wskazuje na to, że nie jest to już stary, dobry Janów lany do butelek, jak to było dotychczas, a zupełnie inne piwo warzone w janowskim browarze.
Jeszcze Racibórz, HALNE mocne
nie ma bata nie startuję w wy-borach mam inne lukratywne propozycje (np. od promotora żeby wreszcie przestać maruderować i zakończyć wreszcie swe studia przed trzydziestką )- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
dodane jako Bieszczadzkie 5,6Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A przy okazji zgłoszę brak w bazie
Brewer Strong
alk. 7% e. nie podano
puszka z data ważności 31.05.2008r.
Na puszce widnieje napis - Producent : Brewer Polska Sp. z o.o. Połczyn Zdrój
Comment
-
To jest dość ambitny program , wiec teraz śmiało moge go poprzeć swoim głosem
A przy okazji zgłoszę brak w bazie
Brewer Strong
alk. 7% e. nie podano
puszka z data ważności 31.05.2008r.
Na puszce widnieje napis - Producent : Brewer Polska Sp. z o.o. Połczyn Zdrój
http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=36687- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Konstancin-brak w bazie
Stwierdziłem brak w spisie piw browaru Konstancin piwa "Niepasteryzowane z Konstancina",ekstr.14,1%, alk. 7%.Do nabycia sklepie na Kobielskiej 47/51 (bez etykiet) oraz w sklepie"U Joli" na Koszykowej (etykieta własna sklepu).świetne,polecam!Comment
-
Są dwa wątki na temat tego piwa.
A były przez chwilę nawet trzy.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Wczoraj piłem piwo z Jabłonowa , którego nie ma jeszcze w bazie.
Piwo nie jest nowe , bo dostępne od dość dawna, czego dowodem moga byc m.in. te puszki :
Piwo ma te same parametry co Strong Pilsener , czyli zapewne jest jego bardzo bliskim "krewniakiem" , ale dla porządku powinno być w bazie.
Prosze więc o dodanie:
Browar Jabłonowo , piwo Strong
alk. 8,1 ekst. nie podano
data ważności 10.01.2008r.Last edited by remfire; 2007-10-27, 15:34.Comment
Comment