Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Wczoraj piłem piwo z Jabłonowa , którego nie ma jeszcze w bazie.
Piwo nie jest nowe , bo dostępne od dość dawna, czego dowodem moga byc m.in. te puszki :
Piwo ma te same parametry co Strong Pilsener , czyli zapewne jest jego bardzo bliskim "krewniakiem" , ale dla porządku powinno być w bazie.
Prosze więc o dodanie:
Browar Jabłonowo , piwo Strong
alk. 8,1 ekst. nie podano
data ważności 10.01.2008r.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
zacytuję sam siebie - jak na razie nie jest to "oficjalny" produkt browaru - przynajmniej wg mnie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Browar Racibórz
Halne Pils
alk. 4,3%, ekstr. brak
data ważności: 04.04.2008
PN-A-79098-1995"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
To ja zgłoszę:
Armagedon Jasne Pełne
Alk. 5,7 % obj., eks. 12%
Pasteryzowane
Armagedon Mocne
Alk. 7% obj., eks. 14%
Pasteryzowane
Oba piwa z datą przydatności 12.03.08
Armagedon Górna Fermentacja
Alk. 5.5% obj., eks. 12%
Pasteryzowane, data przydatności 31.12.07
Wszystkie Armagedony w butelkach 0,5 bezzwrotnych, uwarzone w browarze Relakspol.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Jest też Mocne Małe: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=22754
Sulimar - Browar Kiper
Mocne Małe
alk. 7%, ekstr. brak
50,2 kcal w 100 ml
data przydatnośći 25.11.2007"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
To ja zgłoszę:
Armagedon Jasne Pełne
Alk. 5,7 % obj., eks. 12%
Pasteryzowane
Armagedon Mocne
Alk. 7% obj., eks. 14%
Pasteryzowane
Oba piwa z datą przydatności 12.03.08
Armagedon Górna Fermentacja
Alk. 5.5% obj., eks. 12%
Pasteryzowane, data przydatności 31.12.07
Wszystkie Armagedony w butelkach 0,5 bezzwrotnych, uwarzone w browarze Relakspol.
Mocne ma na etykiecie na stronie www 14,1 ekstraktu - czy zatem coś się zmieniło?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Chciałem przypomnieć, że piwo wymienione przez kibi'ego w poście nr 675 (19-08-2006) nadal istnieje i w dodatku czeka u mnie w lodówce na degustację. Czy można zatem dodać je do bazy?
Sulimar - Browar Kiper
Mocne Małe
alk. 7%, ekstr. brak
50,2 kcal w 100 ml
data przydatnośći 25.11.2007- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Co do mocnego - faktycznie jest 14,1% - mój błąd, zapomniałem o tej jedynce.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Armagedon2012
Witam, na dzisiejszej giełdzie w Spiżu w Katowicach nabyłem piwo ARMAGEDON2012. Wyprodukowane przez GÓRNA PÓŁKA SKŁAD ALKOHOLI KRAKÓW (B.P.R. Kraków, ul. Borkowska 32, strona: www.armagedon2012.pl) Ja nabyłem piwo jasne, 5,7% alk., 12% eks.Comment
-
Witam, na dzisiejszej giełdzie w Spiżu w Katowicach nabyłem piwo ARMAGEDON2012. Wyprodukowane przez GÓRNA PÓŁKA SKŁAD ALKOHOLI KRAKÓW (B.P.R. Kraków, ul. Borkowska 32, strona: www.armagedon2012.pl) Ja nabyłem piwo jasne, 5,7% alk., 12% eks.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Oj, niedokładnie czytasz forum. Była już o tym mowa.
Na razie nie wiadomo, gdzie konkretnie warzone jest to piwo, a wiele wskazuje na to, iż nie w Polsce. Dopóki to się nie wyjaśni, taki stan rzeczy pozostanieBIRRARE HUMANUM ESTComment
Comment