a masz, niech stracę
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Brak Tatry, która jest z grupy Żywiec.
Tatra Jasne Pełne, a: 6%Last edited by bulletproof; 2007-11-26, 15:44.Comment
-
-
Okocim Pszeniczne
Witam
Nie ma na liście Okocimia pszenicznego.
alk.5% ekst. nie podano
Producent Calsberg Polska sp. z o.o.
Spotkałem w Real Mysłowice
Pozdrawiam"ŻUBR - puszczy imperator"Comment
-
Comment
-
-
Pojawiła się nowa wersja "Naturalnego" z Gościszewa. Wersja niefiltrowana, parametry te same. Butelka NRW.Comment
-
Właśnie! Proszę o szybkie dopisanie Naturalnego niefitrowanego , bo nie ma jak prowadzić rzetelnego DP
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Mam wielką prośbę o podawanie tutaj parametrów zgłaszanych piw, pewnie nie zabierze Wam to więcej czasu niż napisanie gdzie tych parametrów powinienem szukać bardzo okrężną drogą. dziękuję. muszę niestety uciekać, więc piwka poczekają do następnej okazji.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Bardzo proszę o dodanie piwa "Kujawiak" do browaru EB (co prawda jest już ono dodane ale do browaru Warka Mam powody aby uważać, że ów piwo pochodzi także z Elbląga.Comment
-
Mam dylemat bo nie wiem jaki browar to piwo warzy. Zakupiłem dzisiaj w świnoujskim Netto na Grunwaldzkiej piwo STAROVAR. Przejrzałem liste piw czeskich i nie znalazłem go na etykiecie jest adres internetowy kompanii która go produkuje www.brewer.cz i tam doczytałem, że mają także browar w Jichlawie i Polsce przejrzałem więc liste piw z browaru połczyńskiego i też go nie znalazłem. Na etykiecie poza nazwą piwa, pojemnością butelki, zawartością alkoholu 5,0% vol.V/V podano, że jest to orginalne czeskie piwo. Na kontretykiecie skład: woda słód jęczmienny, chmiel. W Czechach jako producenta tego piwa podano Brewer s.r.o Starostrasnicka 199/42 100 00 Praha. Rzuciłem okiem na paln Pragi i ten adres jest w centrum. Będąc w Pradze kilkakrotnie nie pamiętam żadnego dużego browaru w tej okolicy. Piwo niezbyt rewelacyjne: kolor asnosłomkowy klarowny, piana szybko siadła pozostwiając dziurawy kożuszek i ślady na szkle praktycznie bez zapachowe, lekki aromat chmielu samk poprawny, wyczuwalna goryczka i chmiel, wysycenie na początku dość intensywne w miarę konsumcji spadło do zera. Ogólna ocena 3,49
Załączam też pare zdjęć.Comment
-
:W Czechach jako producenta tego piwa podano Brewer s.r.o Starostrasnicka 199/42 100 00 Praha. Rzuciłem okiem na paln Pragi i ten adres jest w centrum. Będąc w Pradze kilkakrotnie nie pamiętam żadnego dużego browaru w tej okolicy.
Załączam też pare zdjęć.Comment
-
Z tego co pamiętam to ten czeski Starovar jak i "połczyński" Brewer są produkowane w Jihlawie. A Połczyn je tylko rozlewa. Zresztą kto ich tam wie...Last edited by Pendragon; 2007-12-12, 17:48.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment