Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Bardzo proszę o dodanie piwa "Kujawiak" do browaru EB (co prawda jest już ono dodane ale do browaru Warka. Mam powody aby uważać, że ów piwo pochodzi także z Elbląga.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
Dokładnie tak. Pierwszym piwem z tego browaru jest "Połczyn".
Czy ktoś w ogóle widział to piwo?
Jeśli opierać się na doniesieniach prasowych to cyt.
2008-01-07 - Znów leje się piwo - Głos Koszaliński
"Połczyn” - tak nazywa się piwo, którego produkcja ruszyła właśnie w połczyńskim browarze. Tylko ono warzone jest tu od początku do końca.
co sugeruje że teraz jak i w roku 2007 - nie było żadnego piwa z Połczyna dostępnego na rynku (i warzonego tamże).
Bardzo proszę o dodanie piwa "Kujawiak" do browaru EB (co prawda jest już ono dodane ale do browaru Warka Mam powody aby uważać, że ów piwo pochodzi także z Elbląga.
dodane, ale BARDZO proszę na przyszłość podawać od razu parametry danego piwa. W tym przypadku jeszcze informacja co to są za "powody" jest jakby konieczna - widziałeś produkcję?
Proponowałbym, aby poszczególne marki piw koncernowych
były przyporządkowane jednemu browarowi. W dzienniku widzę
pewne niekonsekwencje np. w Lechu jest Żubr, a Tyskiego już nie
ma Prawda jest taka, że koncerny produkują dane piwo,
gdzie akurat są moce przerobowe i zapotrzebowanie. Trzeba przyjąć
zasadę jak w Kolekcjonerstwie: zbierając etykiety z Wielkopolski nie
zbieram Żubrów, Tyskich itp. choć osobiście widziałem, że są one w Poznaniu warzone.
No chyba, że wiecie jak dane piwa rozróżnić
Jestem przeciwny przypisywaniu do jednego z browarów piw , o których wiemy że pochodzą z różnych browarów. Bardziej skłaniałbym się do przypisania ich do centrali koncernu, aby nie powtarzać ich w każdym z podległych browarów - temat jednak był poruszany wielokrotnie , ale zdania są podzielone.
Bardzo proszę o dodanie piwa "Kujawiak" do browaru EB (co prawda jest już ono dodane ale do browaru Warka Mam powody aby uważać, że ów piwo pochodzi także z Elbląga.
A znasz może jakiś sposób na rozróżnienie, które pochodzi z Elbląga, a które z Warki?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
No chyba, że wiecie jak dane piwa rozróżnić
Akurat w tym przypadku problemu nie ma cyfry 1 2 3 na początku kodu pod datownikiem oznaczają poszczególne browary:
1- Tychy
2- Poznań
3- Białystok
pewnie niedługo pojawi się 4
A co do niekonsekwecji w DP to się zgadzam. Ja nie spotlkałem Dębowego z 1, zawsze jest 2, a przy Poznaniu jego brak.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Akurat w tym przypadku problemu nie ma cyfry 1 2 3 na początku kodu pod datownikiem oznaczają poszczególne browary:
1- Tychy
2- Poznań
3- Białystok
pewnie niedługo pojawi się 4
A co do niekonsekwecji w DP to się zgadzam. Ja nie spotlkałem Dębowego z 1, zawsze jest 2, a przy Poznaniu jego brak.
Jesteś pewien czy chodzi o ważenie ,czy o rozlew...? Podobnie jest w Bosmanie tam też CP kombinuje niesamowicie i nie wiadomo co jak i gdzie
Comment