Przed rozlewaniem napewno waźą
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
W Winiarni obydwa są sprzedawane pod nazwą Czarny Smok. Na nalewakach pojawiły się ozdoby z tą nazwą, więc możliwe, że to oficjalna nazwa Relakspola. Jeśli tak jest to Fortuna może poczuć się plagiatowanaTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Browar Na Jurze, Ciemne
Ekstrakt - ?
Alkohol - 6,8% take informacje podała mi kelnerka. Pijąc piwo powiedział bym, że ma najwyżej ok. 6%, trzeba to jeszcze sprawdzić.
W stosunku do Ciemnego, które jest na forum (JAcksonie ty opisywałeś niefiltrowane piwo?, bo ja tak), to jest filtrowane i ponoć pasteryzowane, no i z kega, a nie przynoszone w dzbanie z browaru.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
GAB Oslo Świeże
Piwo dostępne jedynie w lokalu OSLO Pub na Korczaka w Częstochowie. Występuje w wersji filtrowanej i niefiltrowanej. Alkohol 5,5%. Ekstrakt (o ile dobrze pamiętam) 11. Cena 8 zł za butelkę. Butelki ręcznie numerowane. Seria limitowana.Comment
-
-
-
Comment
-
Browar EDI, Wschowskie musujące wytrawne
19 lutego odwiedziliśmy browar EDI w Nowej Wsi koło Wschowy. Oprócz kompletu piw znajdujących się już w spisie, kupiłem dwa których tam ne ma:
1. Wschowskie musujące wytrawne jasne 16 Blg, 7,6% alk.
2. Wschowskie musujące wytrawne ciemne 16 Blg, 7,6% alk.
Obie wersje są piwami niepasteryzowanymi, jak napisano na etykiecie "...z drożdżami, poddane wtórnej fermentacji w butelce". Rozlewane do butelek typu "szampan", 0.75 l (korek, na nim drut, pokryte folią do połowy szyjki!). Proszę o wpis, gdyż chciałbym umieścić w DP.
Piwo świetne, tego w Polsce jeszcze nie było! Mamy już "pszenice" a teraz kolejna nowość! Choć mam daleko to chyba niedługo do Wschowy wrócę. Tym bardziej że podbudowała mnie rozmowa z właścicielem. Żegnając nas, gdy życzyliśmy powodzenia w biznesie stwierdził: "trzeba mieć pasję i wytrzymać". On to robi i oby jak najdłużej!Comment
-
19 lutego odwiedziliśmy browar EDI w Nowej Wsi koło Wschowy. Oprócz kompletu piw znajdujących się już w spisie, kupiłem dwa których tam ne ma:
1. Wschowskie musujące wytrawne jasne 16 Blg, 7,6% alk.
2. Wschowskie musujące wytrawne ciemne 16 Blg, 7,6% alk.
Obie wersje są piwami niepasteryzowanymi, jak napisano na etykiecie "...z drożdżami, poddane wtórnej fermentacji w butelce". Rozlewane do butelek typu "szampan", 0.75 l (korek, na nim drut, pokryte folią do połowy szyjki!). Proszę o wpis, gdyż chciałbym umieścić w DP.
Piwo świetne, tego w Polsce jeszcze nie było! Mamy już "pszenice" a teraz kolejna nowość! Choć mam daleko to chyba niedługo do Wschowy wrócę. Tym bardziej że podbudowała mnie rozmowa z właścicielem. Żegnając nas, gdy życzyliśmy powodzenia w biznesie stwierdził: "trzeba mieć pasję i wytrzymać". On to robi i oby jak najdłużej!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Masz rację, już jakiś czas temu po nienajlepszym przyjęciu Dworskiego pan Ewdward mówił, że ma zamiar zmienić nazwę tego piwa bo nie wyszło mu to co planował. Wspominał właśnie wtedy, że chce je sprzedawać poprostu jako wytrawne.Comment
-
Znowu pojawiły się nowe wersje piw w browarze EDI. Przejrzałem profile piw z EDI'ego ale tych nie ma na forum. Piwa butelkowane są w szampanówki, tak jak Dworskie.
EDI, Jasne Wschowskie Musujące, plato 16, alk 7,6
EDI, Ciemne Wschowskie Musujące, plato 16, alk 7,6Comment
Comment