Namysłów dla Jako Mocne Polskie a. 7% e.14,1% Luzak a.5% e.10,1%
Hop's a.6 % e. 12 % - niestety tylko w butelce, więc nie mam nic do zamieszczenia w kolekcjonerstwie
Nie wiem czy na temat, ale do dwóch obecnie dostępnych w polsce piw z serii Draught z widgetem tworzacym pianke (mmm) obok Guinnessa i Wexford Irish Cream Ale'a dolaczyl - po przebudowie dzialu piwnego w Tesco - John Smith's - importowane z USA (jeszcze nie pilem)...
Cena 4,99 - w porownaniu do Guinessa (5,40-5,90 za puszke) i wexforda (5-7 zł) wypada chyba najtaniej, a puszka dodatkowo wyglada inaczej... (na forum pewnie sa fotki)...
Witam, jestem nowy na tym forum i chciałem wpisać się do dziennika piwnego lecz zauważyłem brak piwa które ostatnio mi zasmakowało, nazywa się ono Trixx. Pozdrawiam
Piwa Askania Pils, Export i Premium warzy Frankfurter Brauhaus. Nie wiem czy te dwa na polski rynek też ale jest to prawdopodobne. Zresztą Frankfurter Brauhaus na swojej stronie www w ogóle się nie przyznaje do piw Askania, czyżby się ich wstydził?
Jeśli jest to browar Frankfurter Brauhaus to nie sądzę, że wstydzi się jakichkolwiek swoich marek. Trzeba zauważyć, że browar ten jest nastawiony na produkcje piw w segmencie piw ekonomicznych podobnie jak w Polsce takie browary jak Głubczyce, Łódź, VanPur, Jabłonowo, RoyalUniBrew. Czy wszystkie piwa tych browarów są na ich stronach? Nie. Wiele jest piw marek, które produkuja z wyłacznością dla sieci handlowych, część produkcji to marki własne należące do sieci. O takich markach po prostu nie zamiesszczają informacji co nie znaczy, że sie ich wstydzą. Te browary jak i Frankfurt mają swoje produkty flagowe, z którymi chcą być identyfikowane. A tak nawiasem mówiąc to piwa Askania z Carrefour wcale nie są takie złe. Biorąc pod uwagę, że sa to najtańsze piwa w ofercie Carrefour muszę powiedzieć, że dawno już nie piłem piw tanich z takim wywarzonym, przystępnym smakiem.
Namysłów dla Jako Mocne Polskie a. 7% e.14,1% Luzak a.5% e.10,1%
Hop's a.6 % e. 12 % - niestety tylko w butelce, więc nie mam nic do zamieszczenia w kolekcjonerstwie
Od dłuższego czasu jest dostępne piwo Romper Strong, Browar Połczyn Zdrój, Blg b/d, alk. 6,2% sprzedawany w litrowych butelkach PET. Proszę o dodanie do DP.
Comment