Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WiechoLoco
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA to co ma do ów tematu?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA to co ma do ów tematu?Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA to co ma do ów tematu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WiechoLoco Wyświetlenie odpowiedziNa kontrze jest 0,33 i 0,5. Przypatrz się.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
ludki, proszę o trzymanie tego tematu w zgodzie z prawem czystości- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziBrowar Konstancin
Mazowieckie Niepasteryzowane
alkohol - 6,0 % obj.
ekstrakt - 12,1 % wag.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziBrowar Konstancin, Mazowieckie Niepasteryzowane, ekstrakt: 12,1% wag. alkohol 6,0% obj.
Właśnie zobaczyłem, że już było zgłoszone. Kiedy się wchodzi przez DP, to można nie zauważyć, że ktoś to już wpisał. Niemniej popieram przedpiszcę!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
Naprawdę myślisz, że kilkanaście tysięcy forumowiczów przed Tobą nie zauważyłoby braku Żywca?
Jest pod nazwą Full Light.
Dla naszego spokoju proponuję zmianę nazwy na Żywiec Full Light, albo samo Żywiec.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziOd dłuższego czasu jest dostępne piwo Romper Strong, Browar Połczyn Zdrój, Blg b/d, alk. 6,2% sprzedawany w litrowych butelkach PET. Proszę o dodanie do DP.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziTak by wynikało z etykiety. Na innych butelkowych piwach Brewer'a jakie piłem nie ma słowa o Połczynie (z wyjątkiem piwa "Połczyn") a wyraźnie że wyprodukowano w Czechach. Te "wrzucam" pod browar w Jihlavě. A na Romper'ze jest wyraźnie Połczyn Zdrój. Ale mogę się oczywiście mylić. Proszę więc szanownego admina o oświecenie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziWczoraj byliśmy w Pivovarii Radom. Oprócz znajdujących się w spisie (Koźlak nieobecny) było piwo "Bursztynowe". Niestety nie znam parametrów. Proszę o dodanie do DP.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czy piwo "Jasne" w Pivovarii Radom to to samo co obecny "Pils"? Nie ma w karcie piwa Jasne a wczoraj byłem tam pierwszy raz. Jeśli Pils to nowe piwo także proszę o dodanie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBrovarnia - "Ciemne" - eks. 13,1%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziEDI Miodowe ekstrakt 12° alk 5.6% obj jasne niepasteryzowane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziGłubczyce
Van Horn Premium a.5,7 e. nie podano
Co prawda jest juz Van Horn i Van Horn Strong , ale brakuje Premium które było wcześniej produkowane przez Van Pura.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziKrajan, Irlandzkie Czerwone
Ekstrakt: 12,1
Alkohol: 5,5%
Data: 2009.01.08
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedziOstatnio w Piotrkowie U Szwejka pilem portera (podobno miał 10% alkoholu). Nie znalazłem takiego piwa wśród wyrobów Kipera. Poproszę o dodanie.
Dziękuję za cierpliwość.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ma ktoś może coś na ten temat do powiedzenia:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SamoglowNie wiem, czy się spotkałeś, ale Kormoran ma jeszcze takie dziwne piwo o nazwie "Mocne" lane do przezroczystych butelek o pojemności UWAGA: 800 ml., z wyglądu przypominających nieco tanie wino. Niestety nie pamiętam parametrów, ale jeśli możesz, to dodaj proszę chociaż tego Pilsa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziMa ktoś może coś na ten temat do powiedzenia:Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziWidziałem takie w sklepie U Marii na ul. KObierzyńskiej w Krakowie. Nic wiecej nie powiem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziMa ktoś może coś na ten temat do powiedzenia:To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Kanterbrau (de Maitre Kanter). Alc. 4,2% Vol. 25cl
Kolor: Jasny, słomkowy, ciut ciemniejszy od Warsteinera. [4.0]
Piana: Drobnoziarnista, błyskawicznie znika, kożuszek sie utrzymuje. [2.0]
Zapach: srednio sie na tym znam. troszke "myszowy"/"piwniczny", raczej słodowy. [3.0]
Smak: miłe zaskoczenie. lekko słodkawy. W tle wyczuwalna goryczka. [4.0]
Wysycenie: Z poczatku mocno nagazowane, szybko spada do własciwego poziomu. [4.5]
Opakowanie: Mała (0,25), zielona butelka - podoba mi się Kapsel odkrecany.
na etykiecie niewiele informacji. [4.0]
Uwagi: La Reserve mi bardzo smakowało. To również nie jest złe.
piwo (10 sztuk) przywiozła mi z Francji moja przyszła szwagierka, którą pozdrawiam
chetnie przeczytałbym recenzję zawodowca.
może jest forumowicz bywający we Francji?
EDIT:
wydaje mi się, że smak troszeczke idzie w kierunku piw pszenicznych...
Comment
-
Comment