Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
-
Comment
-
ludki, proszę o trzymanie tego tematu w zgodzie z prawem czystości- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Tak by wynikało z etykiety. Na innych butelkowych piwach Brewer'a jakie piłem nie ma słowa o Połczynie (z wyjątkiem piwa "Połczyn") a wyraźnie że wyprodukowano w Czechach. Te "wrzucam" pod browar w Jihlavě. A na Romper'ze jest wyraźnie Połczyn Zdrój. Ale mogę się oczywiście mylić. Proszę więc szanownego admina o oświecenie.
dodane
Głubczyce
Van Horn Premium a.5,7 e. nie podano
Co prawda jest juz Van Horn i Van Horn Strong , ale brakuje Premium które było wcześniej produkowane przez Van Pura.
Dziękuję za cierpliwość.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ma ktoś może coś na ten temat do powiedzenia:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SamoglowNie wiem, czy się spotkałeś, ale Kormoran ma jeszcze takie dziwne piwo o nazwie "Mocne" lane do przezroczystych butelek o pojemności UWAGA: 800 ml., z wyglądu przypominających nieco tanie wino. Niestety nie pamiętam parametrów, ale jeśli możesz, to dodaj proszę chociaż tego Pilsa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Moc 8%, ekstraktu brak, pojemność 1l, data 07.11.2008. Etykieta jak na zdjęciu powyżej, butelka jednak bezbarwna, trochę inna. Piwo jasne jak na taką moc. Da się wypić, alkohol mocny, ale znośny. Nabyte w "Marii".To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Kanterbrau (de Maitre Kanter). Alc. 4,2% Vol. 25cl
Kolor: Jasny, słomkowy, ciut ciemniejszy od Warsteinera. [4.0]
Piana: Drobnoziarnista, błyskawicznie znika, kożuszek sie utrzymuje. [2.0]
Zapach: srednio sie na tym znam. troszke "myszowy"/"piwniczny", raczej słodowy. [3.0]
Smak: miłe zaskoczenie. lekko słodkawy. W tle wyczuwalna goryczka. [4.0]
Wysycenie: Z poczatku mocno nagazowane, szybko spada do własciwego poziomu. [4.5]
Opakowanie: Mała (0,25), zielona butelka - podoba mi się Kapsel odkrecany.
na etykiecie niewiele informacji. [4.0]
Uwagi: La Reserve mi bardzo smakowało. To również nie jest złe.
piwo (10 sztuk) przywiozła mi z Francji moja przyszła szwagierka, którą pozdrawiam
chetnie przeczytałbym recenzję zawodowca.
może jest forumowicz bywający we Francji?
EDIT:
wydaje mi się, że smak troszeczke idzie w kierunku piw pszenicznych...Comment
Comment