dzieki wielkie!
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Tak tu wszyscy dodają nowe piwka, a co z tymi których już się nie produkuje ?
Może by tak jakoś oznaczyć te wycofane z produkcji żeby było wiadomo , że ich jużsię nie produkuje. Oczywiście chodzi mi o listę piw podawaną przy danym browarze.
Co Ty no to drogi Arcie?Comment
-
Comment
-
nie chcę się chwalić ale właśnie pracuje nad tym może na razie nie nad listą a nad oznaczeniem piw których sie już nie warzy. przygotowanie listy piw do plebiscytu trochę na to wpłynęło, bo musiałem przeczesać całą listę piw i sprawdzić co jest a co nie jest warzone.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
z listy aktualnie warzonych piw wyszczególnionych w Browarze do skreślenia jest ok 140 marek. pisze marek bo niektóre piwa funkcjponują nadal pod zmienioną nazwą. nie liczę też piwek które bezpowrotnie odeszły wraz zamknięciem browarów które je warzyły- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nowe piwo z browaru Namysłów - "Kozackie" w wersji Jasne i Mocne. Jak będę znał szczegóły odnośnie ekstraktu i alkoholu podam.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrNowe piwo z browaru Namysłów - "Kozackie" w wersji Jasne i Mocne. Jak będę znał szczegóły odnośnie ekstraktu i alkoholu podam.
Zakupiłem właśnie "Kozackie Mocne", a więc
alk6,8 % obj. ; 13,1 % wag.
Etykieta strasznie tandetna a zawartość dopiero będę próbował.
Comment
-
Dzisiaj przeglądając informacje na temat browaru Gościszewo zauważyłem, że brakuje na liście piw tegoż browaru piwa o nazwie "PILS". Jest ono dostępne jedynie w beczce w rewelacyjnej cenie 2zł za pół litra. Oczywiście jest niepasteryzowane. Jeśli wierzyć etykiecie naklejonej na beczce piwo ma zawartość alkoholu do 5,6% (Rycerz butelkowy ma 6,2%) a ekstraktu ma 12,5Blg. „Pils” znacząco różni się od „Rycerza” posiada bardziej słomkowy kolor i delikatniejszy smak. Niestety ma ten sam mankament. Po nalaniu do kufla piana szybko opada.Comment
-
ok, pouzupełniane, czekam jeszcze na info o Klubowym czy na pewno jest z Chojnowa. Przydałyby się też dane alk/ekstr Kozackiego Jasnego, choć to pewnie klon Grunbacha.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment