Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Jeśli było to przepraszam, nie znalazłem w DP, więc wpisuję.
Kiper - Mocny
Pasteryzowane
Alk. 7,5%
Ekstraktu nie podanoComment
-
ale to nie tu proszę...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
doszły mnie słuchy, iż już jest, lub niebawem będzie kolejne nowe piwko z Browaru Fortuna - jakieś "miodowe" czy ktoś jest w stanie to potwierdzić/zaprzeczyćComment
-
-
Wg. etykiety "Wschowskie" ma 12 stopni plato i alkohol do 5,7% objętościowo.
Mocne jest 16-tką co do zawartości alk. to właściciel mnie dzisiaj poinformował, że jeszcze nie badał więc jest tylko wartość orientacyjna.
Jeszcze tylko mała informacja dla zwolenników Ciemnego wędzonego. Pozostało go w browarze tylko ok. 100l. Kto chce go jeszcze spróbować musi się pośpieszyć."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Zwiad doniósł mi że w sklepach pojawiło się nowe piwo Kasztelan. Po tej wiadomości wszedłem na stronę internetową i zobaczyłem to:
Kasztelan Niepasteryzowane
Ekstr. 12,5%
Alk. 5,7%
Zapraszam na stronę, pocieszcie swoje oczy, a ja jeszcze dzisiaj pocieszę swoje podniebienie
http://www.browarkasztelan.pl/
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Właśnie kupiłem nowe piwo z BOSS'a o nazwie WIT Mocny. O ile się nie mylę to był gdzieś ogólny temat o tym piwie, ale na liście chyba go jeszcze nie ma. Na etykiecie jest napisane, że jest zrobione wg starej uznawanej przez konsumentów receptury. Z parametrów jedynie zawartość alkoholu 6,5%.
Co prawda to piwo chyba juz znika z rynku , ale ponieważ nie ma go w bazie DP , więc zgłaszam, aby formalności stało się zadość , a DP był pawidłowo wypełniany
browar: Van Pur
Dragon Strong a.7,3 % e. nie podano
Piwo z byłej sieci Leader Price
http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=27085
Puszka w kolekcjonerstwie pojawiła sie juz jakis czas temu, ale piwa w DP nie ma jeszcze:
Argus Beer
alk.5,0% e. oczywiscie nie podano
Browar Głubczyce - wyprodukowano dla Lidl
A tak przy okazji - może warto zaznaczać dla jakiej sieci produkowane jest dane piwo , np w nawiasie nazwa sieci , albo tak jak jest to zrobione w przypadku tych piw z Głubczyc ?
Głubczyce - TESCO Jasne Pełne
Głubczyce - Leader Price Jasne Pełne
ok, to chyba wszystko, jeśli coś przeoczyłem - dajcie znać. przepraszam że dopiero teraz dodałem, miesiąc cięższy niż zwykle...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
0,2 pkt. % alk. nie ekstraktu to niewielka różnica... a mam wrażenie że to kolejna inkarnacja tego samego piwa zgłoszonegfo wcześniej przez Aldacha jako ówcześnie beczkowe? http://www.browar.biz/forum/showthre...kie#post561104- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
0,2 pkt. % alk. nie ekstraktu to niewielka różnica... a mam wrażenie że to kolejna inkarnacja tego samego piwa zgłoszonegfo wcześniej przez Aldacha jako ówcześnie beczkowe? http://www.browar.biz/forum/showthre...kie#post561104Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment