tak wiem, ale ta informacja była na wskazanej stronie jeszcze wtedy gdy browar nawet w ogóle nie działał Tak więc poczekajmy na piwo z etykietą z hasłem "wyprodukowane PRZEZ"...
Zabrakło mi argumentów.
Chociaż znając przypadki nierzetelności, czy ignorowania konsumentów przez niektóre browary nie wiem czy możemy się doczekać informacji na temat miejsca warzenia ww. piwa na etykiecie. Możemy żyć w nieświadomości i pić to piwo do póki jakieś wiarygodne, "okołobrewerowe", źródło nie potwierdzi lub nie zaprzeczy o warzeniu, rozlewaniu, czy dystrybuowaniu PRZEZ Brewer Połczyn tego piwa.
Czuję się przywołany do porządku.
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Bakłażanek rozmawiał z szefem Brewera i ten powiedział że warzenie w Połczynie ma ruszyć jeszcze pod koniec lipca. Proces jednak trwa trochę zanim piwo trafi do butelek
To nic nowego, widziałem to już w 2006 r., ale dopiero teraz zdecydowałem się na wypicie. Nie wygląda na piwo, ale na etykiecie ma wydrukowane malutkimi literkami: "Piwo aromatyzowane" i tak smakuje.
Grudziądz, Gotyckie Classic Stout
alk. 6%
Blg nie podane
z tyłu napis, że zrobione wg receptury przypadkowo znalezionej w jednym z gotyckich zamków ziemi kujawsko-chełmińskiej - widać mają poczucie humoru w browarze
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
piwo należy wpisać jako ciemne bo stoutem niestety nie jest
dodane. na razie jako stout.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
Chyba nie ma, więc proszę o dodanie Pils Noteckie eks. 12,1%, alk. 5,6%
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
Czarnków, Eire Noteckie
14,1o 6,2%
ciemne
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław
To nic nowego, widziałem to już w 2006 r., ale dopiero teraz zdecydowałem się na wypicie. Nie wygląda na piwo, ale na etykiecie ma wydrukowane malutkimi literkami: "Piwo aromatyzowane" i tak smakuje.
Zapomniałem dodać, że ma 5,5 % alk.
dodane. te 5.5% alk - to pewna sprawa? na etykietach w kolekcjonerstwie - jest 10 voltów.
"Szef Joli Poleca" - nie jest to produkt oficjalny? Nie zdawałem sobie dotąd sprawy z istnienia takiej kategorii piw jak "nieoficjalne"
zacytuję sam siebie - jak na razie nie jest to "oficjalny" produkt browaru - przynajmniej wg mnie - patrz domowej roboty etykiety, bez stosownych informacji.
Bo go nie lubimy
Jako początkujący na forum najpierw może się rozejrzyj i doedukuj co gdzie jest warzone, a dopiero później wyskakuj z takimi niesamowitymi wiadomościami.
Dla własnego dobra, bo cię tu zjedzą
W spisie polskich piw poz. 273 Dojlidy, Żubr
Jak widzisz jest, tylko jak to napisał Pendragon trzeba się rozejrzeć.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
Starałem się znaleźć w necie coś na temat tego tajemniczego piwa. Nazwa piwa występuje tylko w jednym medium - gazetce Biedronki. Czyli rzeczywiście "unique". Czemu "imperiale" nie wiadomo, gdyż piwo ma 14% ekstr. i 5,8 alk.
zastanawiam się nad stworzeniem platformy do społecznościowego finansowania piwa domowych piwowarów, takich którzy np brali udział w jakimś konkursie dostali wyróżnienie lub zajęli jakieś miejsce niekoniecznie pierwsze
Comment