Przed rozlewaniem napewno waźą
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzia co ten piernik ma do wiatraka?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziRelakspol, Dark Ale (parametry jak BSK SG Dark Ale)
Relakspol, Amber Ale (parametry jak Armagedon Górna Fermentacja, jak sądzę)
oba tylko lane.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Browar Na Jurze, Ciemne
Ekstrakt - ?
Alkohol - 6,8% take informacje podała mi kelnerka. Pijąc piwo powiedział bym, że ma najwyżej ok. 6%, trzeba to jeszcze sprawdzić.
W stosunku do Ciemnego, które jest na forum (JAcksonie ty opisywałeś niefiltrowane piwo?, bo ja tak), to jest filtrowane i ponoć pasteryzowane, no i z kega, a nie przynoszone w dzbanie z browaru.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
GAB Oslo Świeże
Piwo dostępne jedynie w lokalu OSLO Pub na Korczaka w Częstochowie. Występuje w wersji filtrowanej i niefiltrowanej. Alkohol 5,5%. Ekstrakt (o ile dobrze pamiętam) 11. Cena 8 zł za butelkę. Butelki ręcznie numerowane. Seria limitowana.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nunek Wyświetlenie odpowiedziDzięki za informacje, rozumiem że w swoim dzienniku piwnym nie mogę umieszczać piw zagranicznych. Tak?Last edited by kopyr; 2008-01-23, 17:31.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nunek Wyświetlenie odpowiedziMiałem dziś okazje skosztować piwa okocim pszeniczne niestety nie ma go w spisie
Comment
-
-
Browar EDI, Wschowskie musujące wytrawne
19 lutego odwiedziliśmy browar EDI w Nowej Wsi koło Wschowy. Oprócz kompletu piw znajdujących się już w spisie, kupiłem dwa których tam ne ma:
1. Wschowskie musujące wytrawne jasne 16 Blg, 7,6% alk.
2. Wschowskie musujące wytrawne ciemne 16 Blg, 7,6% alk.
Obie wersje są piwami niepasteryzowanymi, jak napisano na etykiecie "...z drożdżami, poddane wtórnej fermentacji w butelce". Rozlewane do butelek typu "szampan", 0.75 l (korek, na nim drut, pokryte folią do połowy szyjki!). Proszę o wpis, gdyż chciałbym umieścić w DP.
Piwo świetne, tego w Polsce jeszcze nie było! Mamy już "pszenice" a teraz kolejna nowość! Choć mam daleko to chyba niedługo do Wschowy wrócę. Tym bardziej że podbudowała mnie rozmowa z właścicielem. Żegnając nas, gdy życzyliśmy powodzenia w biznesie stwierdził: "trzeba mieć pasję i wytrzymać". On to robi i oby jak najdłużej!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi19 lutego odwiedziliśmy browar EDI w Nowej Wsi koło Wschowy. Oprócz kompletu piw znajdujących się już w spisie, kupiłem dwa których tam ne ma:
1. Wschowskie musujące wytrawne jasne 16 Blg, 7,6% alk.
2. Wschowskie musujące wytrawne ciemne 16 Blg, 7,6% alk.
Obie wersje są piwami niepasteryzowanymi, jak napisano na etykiecie "...z drożdżami, poddane wtórnej fermentacji w butelce". Rozlewane do butelek typu "szampan", 0.75 l (korek, na nim drut, pokryte folią do połowy szyjki!). Proszę o wpis, gdyż chciałbym umieścić w DP.
Piwo świetne, tego w Polsce jeszcze nie było! Mamy już "pszenice" a teraz kolejna nowość! Choć mam daleko to chyba niedługo do Wschowy wrócę. Tym bardziej że podbudowała mnie rozmowa z właścicielem. Żegnając nas, gdy życzyliśmy powodzenia w biznesie stwierdził: "trzeba mieć pasję i wytrzymać". On to robi i oby jak najdłużej!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo zdaje się być jakaś inna odsłona Dworskiego Jasnego i Dworskiego Ciemnego, czy się mylę? Anteks - do raportu!
Comment
-
Comment