Fort to piwo z Łomży. Co tam wiele szukać
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
-
Racja. Wczoraj byłem najwyrażniej mało kontaktowy ( chociaż nawet piwa nie piłem). Sądziłem, że RU przejął produkcję marketowego piwa z Biedronki, a zapomniałem że Łomża jest teraz w rękach RU. no i wyszła gafa. Sorki za zamieszanie.Last edited by remfire; 2008-03-14, 21:32.Comment
-
To jeszcze jedno piwo z Połczyna (?)
BOREC STRONG
alk. 7% vol./obj.
ekstrakt b/d
Data przydatności do spożycia: 23.06.2008
Producent: Brewer Polska Sp. z o. o., ul. Piwna 10, 78-322 Połczyn Zdrój
Piwo w litrowym PET-ie, zakupione w Gdańskiej ŻabcePoszukujęComment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Kiper Pilsner, 5% alk.
Wczoraj kupiłem u Joli, a dzisiaj spożyłem piwo z Piotrkowa: KIPER Pilsner, 5% alk., blg nie podano.
Nowa, ciekawa szata graficzna, na etykiecie napis "szlachetny smak pilsnera - nowa bawarska receptura".
Wcześniej opisane piotrkowskie pilsnery mają inne parametry i grafikę...Comment
-
Dwie nowości z Lidla.
Na obu piwkach jako producent widnieje Royal Unibrew Polska Sp.z o.o. ul.Armii Krajowej 18, 30-150 Kraków - a konkretnie który to browar to zgaduj zgadula
Argus Strong Beer
alk.7,2 % ekstr. nie podano
To piwko ma juz załozony temat przez kolegę Siekiera , ale trzeba zmienić nazwę browaru:
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Drugie piwko to
Deep National Premium
alk. 4,0% ekstr. nie podano
Kupiłem wczoraj w Realu Szczecin piwo Koźlak. Początkowo sądziłem, że jest z Ambera ale dokladna analiza napisów na butelce poza informacją, że wyprodukowano go dla Barlan Beverages Group Sp z o.o. ul. Mieszka II 03 - 886 Warszawa na temat producenta nic nie znalazłem. Piwo ciemne mocne zaw. alk.7,8% vol. Kilka fotek tego piwa. Czy jest to krajowy wyrób czy nie?
Połczyn Zdrój, Romper
Zakupiłem w Żabce piwo Romper Premium producentem tego piwa jest browar Połczyn Zdrój. Puszka kolor biały z czerwnymi wtrąceniami napisy czarno-złote. Alk.3,5% obj. ekstraktu nie podano data ważności 05.07.2008
Połczyn Zdrój, Romper Strong
Zakupiony w Żabce produkowany przez Połczyn Zdrój od poprzednika różni się zkolorem puchy jest czarno-czerwona ze zloto-białymi napisami. Zawartość alk6,2% objętości, ekstraktu nie podano data przydatności 30.10.2008.
Browar Koreb
Przysmak Piwosza
7,2%
niefiltrowane, niepasteryzowane
co do nazwy to tak naprawdę ciężko określić jak się piwo nazywa: na głównej etykiecie stoi "Koreb" i różne dziwne teksty, na krawatce "Piwo Żywe", a na banderoli "Przysmak Piwosza"; piwo widziałem w dwóch miejscach w 5-litrowych baniakach na porcelankę
Kolejny kłopot z producentem, którym jest Royal Unibrew Polska.
Tym razem pojawiło się piwo FORT
alk.6% , ekstr. 12,1%
browaru nie podano
Wypada zauważyć, że tym razem piwo pochodzi z Warszawy, a nie z Krakowa ( wg opisu na puszce).
Wczoraj kupiłem u Joli, a dzisiaj spożyłem piwo z Piotrkowa: KIPER Pilsner, 5% alk., blg nie podano.
Nowa, ciekawa szata graficzna, na etykiecie napis "szlachetny smak pilsnera - nowa bawarska receptura".
Wcześniej opisane piotrkowskie pilsnery mają inne parametry i grafikę...
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
To jeszcze jedno piwo z Połczyna (?)
BOREC STRONG
alk. 7% vol./obj.
ekstrakt b/d
Data przydatności do spożycia: 23.06.2008
Producent: Brewer Polska Sp. z o. o., ul. Piwna 10, 78-322 Połczyn Zdrój
Piwo w litrowym PET-ie, zakupione w Gdańskiej Żabce
dzięki za zgłoszenia. Szkoda że niewiele ciekawostek- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nowości z RU.
Cooler Apple Beer
alk.4,0% ekstr. nie podano
Cooler Lemon Beer
alk.4,0% ekstr. nie podano
Na puszkach jest napisane "Wyprodukowano w Browarze w Koszalinie przez Royal Unibrew Polska Sp. z o.o."
Ten drugi nieco przypomina starego Coolera , ale skoro nazwa i zawartość alkoholu zostały poddane modyfikacji , to chyba można uznać go za całkiem nowe piwo - dla odróżnienia od praprzodkaComment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment