Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
-
Dzisiaj kupiłem takie piwo:
Co prawda jest już ono w spisie piw Północnego, ale ten browar raczej nic nie wyprodukował w ostatnim czasie - mimo iż na puszce widnieje jego nazwa i adres.
Na puszce jest data 16.11.2009.
Można się domyślać że chodzi o inny browar który podszywa się pod "nieboszczyka" , więc zgłaszam oficjalnie
browar - Kiper
piwo - Gold Premium a.4,1% e.8,1% ( wg danych na puszce)Comment
-
A ja mam takie oto wynalazki, znalezione podczas przechadzki po Tesco w Gdyni:
Rastiger Strong - butelka 1L PET, parametry: 6,5% alk, pasteryzowane.
Rastiger Jasne Pełne - 0,5L puszka, 4,8% alk, pasteryzowane
Oba piwa mają napis: Wyprodukowane w Polsce dla Tesco przez FUHRMANN Sp. z.o.o ul. Piwna 10 Połczyn Zdrój. Czyli nowe piwa z Połczyna.
Dzisiaj kupiłem takie piwo:
Co prawda jest już ono w spisie piw Północnego, ale ten browar raczej nic nie wyprodukował w ostatnim czasie - mimo iż na puszce widnieje jego nazwa i adres.
Na puszce jest data 16.11.2009.
Można się domyślać że chodzi o inny browar który podszywa się pod "nieboszczyka" , więc zgłaszam oficjalnie
browar - Kiper
piwo - Gold Premium a.4,1% e.8,1% ( wg danych na puszce)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dziękuję za cierpliwość.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
To się poświęcę i dzis kupię dla dobra nauki. Choć sprzedawczyni gdy poprosiłem aby podała w celu oblukania kto to robi powiedziała, że jest niedobre. Tak jej klienci powiedzieli.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dzięki! Choć przecież Klient ma zawsze rację- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Last edited by Totus; 2009-03-26, 20:02.Zapraszam do Browaru Sielanka.Comment
-
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc piwnie wszystkich pozdrawiam .
Piję sobie właśnie piwko o nazwie: "Świeże". Na etykiecie mniejszą czcionką widnieją jeszcze napisy: "Piwo z Mazur" oraz "Niepasteryzowane". Producentem owego wyrobu jest Browar Kormoran Sp z.o.o. Zawartość alkoholu 7%... ekstraktu nie podano. Co ciekawe, na stronie browaru nie znalazłem informacji o tym piwku. Szukałem informacji na forum i też nic nie mogę znaleźć. Zapewne to nowość albo produkt sezonowy... przyznam, że bardzo smaczny. Jak by co mogę podesłać fotografię etykiety.
Pozdrowienia.
Tibor.Comment
-
Piję sobie właśnie piwko o nazwie: "Świeże". Na etykiecie mniejszą czcionką widnieją jeszcze napisy: "Piwo z Mazur" oraz "Niepasteryzowane". Producentem owego wyrobu jest Browar Kormoran Sp z.o.o. Zawartość alkoholu 7%... ekstraktu nie podano. Co ciekawe, na stronie browaru nie znalazłem informacji o tym piwku. Szukałem informacji na forum i też nic nie mogę znaleźć. Zapewne to nowość albo produkt sezonowy... przyznam, że bardzo smaczny. Jak by co mogę podesłać fotografię etykiety.
Pozdrowienia.
Tibor.
Piwo o którym wspominasz na browar.biz jest skatalogowane jako Mazur Niepasteryzowane.
Kormoran: Mazur Niepasteryzowane
Co do strony internetowej Browaru Kormoran. Nie ma na nią co liczyć. Od lat jest nieaktualizowana.Comment
-
Pozdrowienia.
Tibor.
Nic nie znalazłeś, bo piwo się nazywa Mazury. Trzeba patrzeć również na krawatkę.
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
PS - no i znowu spóźniony...Last edited by coldfire; 2009-03-28, 10:53.Piwa i pacierza nie odmawiamComment
-
-
Trefl Pils z Van Pura.Zaw alk 4% ekstraktu nie podano.Zakupione w Netto.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Może chodzi o piwo Żubr z Browarów Tyskich, albo z Browaru Kielce. W katalogu takich nie ma.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LookasBrak Piwa Żubr
ŻUBR , alkohol: 6%
Żubr (Lech)Comment
Comment