"Wyprodukowane w Niemczech", czyli zagraniczne...
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet -
Ten wynalazek nie pochodzi ze Lwówka Śląskiego, tylko z fabryki Sulimara. Robione jest na zamówienie prywatnej osoby, która nie mieszka we Lwówku Śląskim, ale we Lwówku wykupiła/wynajęła pustostan i tam "zainstalowała" siedzibę firmy Stare Dzieje Książęce (stąd Lwówek Śląski w adresie na kontrze).Last edited by chemmobile; 2009-05-22, 11:22.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
A czemuż to niby Sulimar jest winny?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
zakładka "domowe": http://www.browar.biz/forum/usercp7.php?rbr=3- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A czemuż to czemu dawne piwa z Relakspola, warzone obecnie w Zawierciu (Smocze) nie są jeszcze przeniesione we właściwe miejsce?Last edited by Pendragon; 2009-05-27, 19:43.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A dokładniej?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
oraz
są produkowane w Zawierciu.
Nie wiem czy mają identyczne parametry, ale lane w Krakowie w kilku lokalach na pewno nie pochodzą już z Relakspola.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wiem że nie pochodzą z Relakspola, ale czy taka nazwa jest znana browarowi Zawiercie?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Tak czy siak, warto by je dodać pod Zawierciem pod jakąkolwiek nazwą, by był porządek w DP.
Jeśli oczekujesz inicjatywy z mojej strony w podaniu nazwy to podaje:
Smocze Bursztynowe i Smocze Ciemne
Comment