Zakładam, że w takim razie Okocim Pszeniczne jest Carlsberg, Semper Ardens Weisse'rem
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
-
Wystarczyło zapodać linka do wątku (http://www.browar.biz/forum/showthre...erg+pszeniczny) do jasnej Anielki, a nie spodziewać się, że nowicjusz (który i tak jest na tyle bystry, by skorzystać z wyszukiwarki, ale wklepywał Okocim + pszeniczne, a nie carlsberg + pszeniczne, więc bystry wcale nie był!) zapozna się ze wszystkimi postami!Comment
-
A mówiłem tyle razy, żeby rejestracja była uzależniona od rozwiązania krótkiego testu z wiedzy piwnej, w którym jednym z pytań byłoby to o polskości Okocimia Pszenicznego
Może ktoś (mi się nie chce) pociągnie ten wątek i wymyśli resztę pytań (kilka się szybko nasunie) i będziemy mieli wreszcie spokój z nadgorliwością nowicjuszy. Taki test wielkokrotnego wyboru z możliwością wielokrotnego "głosowania", aż do uzyskania samych dobrych, w liczbie około 10.Last edited by Pendragon; 2010-06-10, 00:34.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A mówiłem tyle razy, żeby rejestracja była uzależniona od rozwiązania krótkiego testu z wiedzy piwnej, w którym jednym z pytań byłoby to o polskości Okocimia Pszenicznego
Może ktoś (mi się nie chce) pociągnie ten wątek i wymyśli resztę pytań (kilka się szybko nasunie) i będziemy mieli wreszcie spokój z nadgorliwością nowicjuszy. Taki test wielkokrotnego wyboru z możliwością wielokrotnego "głosowania", aż do uzyskania samych dobrych, w liczbie około 10.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Zróbta se elitarne forum, na którym wcześniej czy później powalczycie między sobą, którzy z Was winni pozostać!
Comment
-
To prawda, dlatego długo milczałem, aż mnie znowu dziś to bodło
A może mi się zechce?
A teraz już dobranoc...
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Holy - przecztaj sobe cały ten temat, ile razy był ten Okocim zgłaszany, to zrozumiesz problem i wynikającą z niego irytację. Przy okazji zauważysz inne takie... upierdliwości
-
1. Czy Okocim Pszeniczny jest polskim piwem?
2. Czy Żywiec Porter warzony jest w Żywcu?
3. Czy piwo mętne znaczy zepsute?
4. Czy goryczka pachnie?
5. Czy gatunek i marka to to samo?
6. Czy masz alergię na wyszukiwarki?
7. Czy masz alergię na polskie znaki?
8. Czy masz alergię na merytoryczną krytykę?
I może jeszcze dwa:
9. Czy koncerny to zawsze złoooo i dlaczego tak?
10. Czy wierzysz w białe portery?Last edited by żąleną; 2010-06-10, 00:59.Comment
-
Rozumiem, że Szanownych USS irytują systematyczne przepychanki z nadgorliwymi młodymi. Wyjściem jest zlikwidowanie możliwości rejestracji (lub jej ograniczenie nie 10-ma, a co najmniej 100-ma pytaniami ze znajomości tematyki plus jedno dobijająco-pogrążające) lub przymykanie oczu na nasze nadgorliwe postępowania.
Musicie zrozumieć, że nikt z nowo przybyłych nie jest wstanie prześledzić nawet części postów z tylko choćby tego ponaddwutysięcznego tematu, nie wspominając o tym, że na każdym temacie napotkałbym podobną propozycję.
Jestem otwarty na Waszą merytoryczną krytykę i spodziewam się, że jeszcze nie raz Was zirytuję, co zapijemy kufelkie ulubionego.
Proponuję moderowi ten i kilka poprzednich postów wyrzucić w należne im miejsce.Comment
-
Między rozłączeniem się z internetem a zaśnięciem pomyślałem troszkę nad wyżej (u mnie niżej) poruszonym problemem. Przemyślenia są takie...
Nie należy uzależniać rejestracji, tylko możliwość wpisu (niech nowicjusz czyta - jak najbardziej). I to może też tylko w niektórych działach, jak właśnie ten "nowe piwa", oraz korzystanie z artomatu. Teraz tylko przemyśleć sprawę, które działy/tematy objąć większym rygorem oraz ustalić pytania. Pozostaje kwestia, czy jest to w ogóle do wykonania - taka segregacja możliwości wpisu w jednym dziale a w innym pod warunkiem zdania testu? Pytań moich zdaniem powinno być min. 5, max. 10.
Pierwsze dwie propozycje Żą są identyczne z moimi, kolejne trzy bardzo podobne. Tylko ja bym to widział w formie testu jednokrotnego (a nie jak w nocy napisałem wielokrotnego) wyboru z 3 propozycjami odpowiedzi.Last edited by Pendragon; 2010-06-10, 08:22.
-
No to teraz pozbieraj swoje propozycje do kupy w nowym wątku i sio mi z tego tematu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A może dałoby się ustawić skrypt, żeby każdemu, kto w tym wątku napisze o Okocimiu Pszenicznym, w momencie wysyłania postu pojawiał się komunikat:
Zawartość twojego dysku zostanie za 5 sekund wyczyszczona. Kliknij "Anuluj post", aby przerwać ten proces.Comment
-
brak piwa
Browar Namysłów Piwo Zamkowe - export, premium lager beer 5,7%
Browar Namysłow Piwo zamkowe - jasne pełne 5,6%
Browar Namysłow Złoty Denar Chmielowy - Premium Golden Beer 5,6%
Kupione 10-06-2010 w Warszawie w sklepie specjalistycznym z piwem na ul.RudnickiegoComment
-
Browar Namysłów Piwo Zamkowe - export, premium lager beer 5,7%
Browar Namysłow Piwo zamkowe - jasne pełne 5,6%
Browar Namysłow Złoty Denar Chmielowy - Premium Golden Beer 5,6%
Kupione 10-06-2010 w Warszawie w sklepie specjalistycznym z piwem na ul.Rudnickiego
Też czekam na dodanie tych i nie tylko tych piw.
Comment