Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jankessc
Browar na Jurze
Racovia Jasne Pełne
E:11,5% A:5,6%
To już nie GAB tylko Zawiercie? Jak ten świat się zmienia.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Goldbrayner Super Mocne
alk 9%, ekstraktu brak
produkowane przez grupę Van Pur
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
Lubelski Goolman się pączkuje: mam w lodówce pilsa i premium. To drugie odpowiada parametrami alkoholowymi "staremu" Goolmanowi. Ale dla porządku chciałbym zgłosić:
Goolman Premium ,ekstrakt b.d., alc. 5 % vol., Perła-Browary Lubelskie SA
i
Goolman Pils, ekstrakt b.d., alc. 4,7 % vol., Perła-Browary Lubelskie SA
uaktualnione
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri
Wczoraj w Tesco kupiłem piwo DeHelder, puszka 0,5, ekstrakt 11,4 , zawartość alk. 5%. Browar nieznany - wyprodukowane w Polsce dla Tesco.
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
DeHelder z Tesco pochodzi z Van Pura.
kolejna nowość to Korona Książęca Mocne , 6,8% alk., prod. Royal Unibrew Polska , najprawdopodobniej browar w Łomży. Wersja puszkowa 0,5 l.
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
Royal Unibrew produkuje Koronę Książęcą także w Jędrzejowie w butelkach Strzelca. Etykiety trochę się różnią od łomżyńskich. E: bd, A: 5,2%. Proszę o dodanie do Browaru Strzelec.
dodane
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone
Nie mogłem znaleźć ,więc napisze tutaj.
Górskie Super Mocne
alk. 9,2% , ekstraktu brak
wyprodukowano dla Royal Unibrew Polska
tego nie pojmuję... sugestia padła iż Van Pur w słupskim Broku robi to piwo na zlecenie Royal Unibrew... a niech sczezną.
Skoro dopuszczamy zmiany parametrów piw to i tym razem taką zmianę powinniśmy dopuścić a nie tworzyć nowe piwo i wzmagać bałagan w DP - tym bardziej że profil smakowy obu piw jest podobny
Z raciborskim niewiadomoskąd nic nie zrobimy wszak nie wiadomo z jakiego browaru było. Z nowym jest taki problem, że wiadomo ze jest z Raciborza, ale nie wiadomo jak się wabi
Z raciborskim niewiadomoskąd nic nie zrobimy wszak nie wiadomo z jakiego browaru było. Z nowym jest taki problem, że wiadomo ze jest z Raciborza, ale nie wiadomo jak się wabi
Ale o którym Raciborskim mówimy? Jest już jakieś nowe poza tym, które się pojawiło w sierpniu? Jeśli chodzi o "sierpniowe" to się nazywa właśnie Raciborskie i jest już dawno na liście, tylko mu zmienić parametry.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Ale o którym Raciborskim mówimy? Jest już jakieś nowe poza tym, które się pojawiło w sierpniu? Jeśli chodzi o "sierpniowe" to się nazywa właśnie Raciborskie i jest już dawno na liście, tylko mu zmienić parametry.
Problem w tym, że tego z listy nie uwarzył Racibórz. Ale masz rację, wystarczy zmienić jego parametry w DP i będzie OK.
Natomiast Raciborskie 5,7% należałoby przenieść i oznaczyć jako: [Browar nieznany], Raciborskie.
Comment