heh, może jeszcze niepasteryzowane tyskie i żywiec
To by był hit hitów
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wszystkie zgłaszane piwa są już w bazie:
- Brackie Pale Ale Belgijskie
- CK Miodowe
- Staropolskie Miodowe i Chmielowe
- Perła Niepasteryzowana
Nowy Belfast nie został dodany do czasu uzgodnienia z kierownikiem działu "zmiany parametrów" czuja to działka
Skłaniam się jednak do tego, że jest to nowe piwo. Przy zmniejszeniu zawartości alkoholu z 8,1% do 6,5%, raczej nie zachowano ekstraktu 14,1%.
Sam browar też raczej przedstawia sytuację tak, że jest to co prawda zmieniona wersja, ale ta "starsza" już chyba nie będzie warzona.
Proponuję zatem, żebyś dodał go jako nowe piwo do listy.
PS. Widzę, że nasz Święty ARTuromikołaj ma coraz więcej Elfów do pomocy. To cieszy! Twoje
Oczywiście, że łatwo można "odróżnić" dwa piwa.
Ja jednak jestem przeciwnikiem "mnożenia" ilości piw w bazie. Tylko w szczególnych przypadkach (Portery Ciechana, dwa różne Jabłonowa Mocne równocześnie na rynku) bym po to sięgał. Wystarczy już, że niektóre browary produkują nowe nazwy na potęgę (to samo piwo sprzedają pod masą dziwacznych nazw). Po co my jeszcze mamy dokładać? Co do Belfasta zdecydowanie twierdzę, że parametry "poprzednika" (8,1 - 14,1) były zdecydowanie przesadzone. Kiedy Belfast z obecnych parametrów przeskakiwał na te wysokie to w samku większej różnicy się nie zauważyło. Teraz wrócili do starych parametrów i piwo jest podobne. Te 8,1% było wstawione chyba tylko ze względów marketingowych na fali popularności coraz mocniejszych piw.
Parametry zmienić, nie dodawać.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment