Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Zapomniałem, że Van Pur wprowadził jednakowy kod dla wszystkich swoich 3 (wtedy) browarów. Jak jeszcze zmienią w Łomży i Jędrzejowie to się już nie połapiemy co skąd jest.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
To skoro jesteśmy przy porządkach marketowo-vanpurowych, to trzeba by gdzieś wpisać piwo Argus Rubi (malinowe - 5% alk.) dostępne chyba od ubiegłorocznych wakacji w Lidlach. Na puszce nie ma podanego producenta. Puszka jest stalowa, a kod jest lidlowy więc niewiele mówi. Na stronie http://gryzli.piweczko.org jest puszka podpięta pod Brok. Co z tym fantem, Pendragonie ?♪♫
♫Comment
-
A Pendragon na to... jaki browar u nas wypuszcza piwa w stalowych puszkach?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Tak, z puszki. W dyskusji o Masterze z Głubczyc wkleiłem też zdjęcie puchy, na którym widać Royal Unibrew: http://browar.biz/forum/showthread.php?t=61964Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
-
Na puszkach nie ma producenta. Natomiast, tak jak pisałam już w PW, na etykietach zbiorczych gdzieś w połowie zeszłego roku był napis: Van Pur, browar w Koszalinie (Argus premium), a pod koniec zeszłego i na początku tego roku i na premiumie i na strongu było tylko "Royal Unibrew". Jeśli chodzi o to malinowe (Rubi), to wystawiają je bezpośrednio w kartonach na półki i raczej nie ma możliwości, żeby jakaś etykieta zbiorcza się tam zawieruszyła, tak jak przy pozostałych, które leżą na paletach.Comment
-
Na forum jest taki nowy kolega co lubi zakładać ankiety. Ja do tej pory nie odkryłem jak to się robi. Może on założy taka z pytaniem z jakiego browaru pochodzi Argus Rubi
A zresztą...dać wszystkie Argusy do Broka (najwięcej poszlak) i będzie po kłopocie. Jeśli kiedyś się wyda, ze autor jest inny, to się zmieni...
-
No i co z tego wynika, że RU? Co to jest RU? Takiego tworu w Polsce już praktycznie nie ma, zatem...
-
... zatem w takim układzie, żaden Argus nie jest polski.
-
na puszkach Argus pisze w napisach czeskich i słowackich że piwo jest wyprodukowane w Polsce. U nich wymagane jest podanie kraju producenta, nie tak jak u nas tylko : UE . Dlatego kiedyś były puszki Argus na których pisało, że wyprodukowane w Niemczech. Więc te Argusy obecne są produkowane w Polsce, tylko trudniej zgadnąć jaki to browar. A najgorzej z tym Rubi...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Co do Argusa Rubi... pierwsza puszka była stalowa, a Brok był wtedy pod RU , więc można by przyjąć, że była to puszka z Broka, bo inne piwa z Broka też były w stalowych puszkach. Potem jednak Brok przeszedł pod VanPura i myślę, że jednak marka Argusa pozostała w RU, skoro przez jakiś ostatni czas wszystkie Argusy są sygnowane przez RU. Obecnie Rubi jest w aluminiowej puszce i nie wydaje mi się, by Lidl rozdrabniał się na producentów. RU przejął markę Cooler i myślę, że sprzdając Broka zachował markę bo Cooler nadal opisany jest jako RU. Wiec skoro Jędrzejów produkował ostatnio Coolera Malinowego, to Rubi może być z Jędrzejowa. To takie moje domniemania, ale może ktoś coś wie konkretniejszego.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
Comment