To, żeby jeszcze bardziej zagmatwać , Argus Premium (?) z datą ważności 22.12.2011 jest z Koszalina.
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Kolejna nonszalancja pracowników wrocławskiego Lidla, czy też twoje piwo miało półtorej roku ważności?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Oj tam, oj tam Jakoś nikt mi wcześniej nie zwracał uwagi na to, nawet nie pamiętam, żeby w szkole był z tym problem, wiec cóż - czym skorupka za młodu... Całe życie się człowiek uczy.
A wracając do meritum.
Po wnikliwej analizie sytuacji postanowiłem dodać Argusa Rubi do Jędrzejowa (z a datą 2010, by mógł być uwzględniony w plebiscycie).
Pozostałe Argusy pozostaną tam gdzie są - Premium w Broku, Strong w Jędrzejowie.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Przecież jest http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=89057
-
[QUOTE=natas;950548]Górnik, smak zwyciestwa piwo jasne pełne, 4,0% alk. Pasteryzowane. Wartosci ekstraktu sie nie dopatrzylem na etykiecie prosze o dodanie do dziennika piwnego [
Van Pur, Górnik 1948
E: ne doszukalem sie
A: 4,0%
590 0535 00224 9Last edited by natas; 2011-01-21, 00:54.Comment
-
[QUOTE=natas;950550]Źle szukałeś,poszukaj w Zabrzu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
[QUOTE=kiszot;950561]Tyle razy wałkowane,ze to zagranica.
W zasadzie to w Rakszawie się to piwo też znajdzie, bo to klon Karpackiego (Pilsa).
I kto wie, czy to nie właśnie tam ten Górnik jest produkowany. Niestety, Zabrze nie ma już swojego własnego kodu.
-
[QUOTE=Pendragon;950596]I chcesz mi powiedzieć,że księgowi Van Pura nie umieją liczyć i wożą piwo do Zabrza z Rakszawy zamiast warzyć na miejscu?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
I chcesz mi powiedzieć,że księgowi Van Pura nie umieją liczyć i wożą piwo do Zabrza z Rakszawy zamiast warzyć na miejscu?
Skoro już mowa o księgowych, to nie wiem co wychodzi taniej - warzyć to samo piwo w innym browarze, czy dać inne naklejki na gotowy już produkt. Zapewne Karpackie czy inne Van Pury są dostępne w Zabrzu, więc co za problem przywieść też Karpackie Pils z etykietą Górnik?
Gdyby w Zabrzu było prosukowane inne piwo o zaw. alk. 4,0% to co innego, ale nie ma takiego, stąd założenie, że to Karpackie z Rakszawy.Last edited by Pendragon; 2011-01-21, 17:30.
Comment