Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Nikt tu nie zgłaszał, a się okazuje, że Fortuna wypuściła nowe piwo.... zgadnijcie jakie?
Tak jest Miodowe (jasne) Nic więcej nie wiem, do dostania od 18 marca (tylko z beczki) w trójmiejskich Degustatorniach.Last edited by Pendragon; 2011-04-06, 09:42.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNikt tu nie zgłaszał, a się okazuje, że Fortuna wypuściła nowe piwo.... zgadnijcie jakie?
Tak jest Miodowe (jasne) Nic więcej nie wiem, do dostania od 18 marca (tylko z beczki) w trójmiejskich Degustatorniach.Last edited by woosaa; 2011-04-08, 12:28.mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziSądzę, że skoro powstał nowy temat dla Lwówka Ratuszowego, choć od Piastowskiego różni się tylko nazwą, bo parametry są takie same, to powinien również powstać nowy dla Gościszewa Pszenicznego. W końcu rożni się od Viva-Hel i ekstraktem, i zawartością alkoholu.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo jest to logiczny argument, który mnie w końcu przekonał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrjusza Wyświetlenie odpowiedziWitam, wczoraj wybrałem sie na to piwo do klubu Imbir i bardzo mi zasmakowało. Proszę o informacje czy są sklepy gdzie można je kupić i jaki browar je produkuje (chciałem je dopisać do dziennika piwnego) ??? Pozdrawiam
Comment
-
-
Że co? Jakaś Smocza Głowa z Namysłowa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziŻe co? Jakaś Smocza Głowa z Namysłowa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrjusza Wyświetlenie odpowiedziWitam, wczoraj wybrałem sie na to piwo do klubu Imbir i bardzo mi zasmakowało. Proszę o informacje czy są sklepy gdzie można je kupić i jaki browar je produkuje (chciałem je dopisać do dziennika piwnego) ??? Pozdrawiam
Prawidłowa nazwa tych piw to Zawiercie Czekoladowe (ciemne), a jeśli chodzi o jasne, to nie wiem co tam się kryje, zapewne Zawiercie Bursztynowe, a może po prostu Boner Mocny? Wszystkie te piwa produkuje Browar na Jurze z Zawiercia. A sklepy w Krakowie to już sobie sam musisz znaleźć na forum.Last edited by Pendragon; 2011-04-08, 23:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDziś dodane do DP:
- Van Pur, Kastel Fara Alcool
- Van Pur, Kastel Premium
- Łomża, Stern Extra Strong
- Łomża, Export Miodowe
- Jagiełło, Bearnard z kniei
- Jagiełło, Piwo Ducha z Gór jasne
- Konstancin, Pszeniczne
- Grodzka 15, Bursztynowe
Pozostaje do rozstrzygnięcia kwestia piwa EdelMeister Z Van Pura
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali Wyświetlenie odpowiedzia pod jaką nazwą dodałeś pszeniczne z Konstancina?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSmocza Głowa - tych piw już nie ma. Kiedyś były produkowane przez browar Stary Kraków, a fizycznie przez Relakspol. Obydwu firm już nie ma od ładnych paru lat. Możesz zrobić awanturę w tym Imbirze, że wprowadzają w błąd nieuświadomionych klientów
Prawidłowa nazwa tych piw to Zawiercie Czekoladowe (ciemne), a jeśli chodzi o jasne, to nie wiem co tam się kryje, zapewne Zawiercie Bursztynowe, a może po prostu Boner Mocny? Wszystkie te piwa produkuje Browar na Jurze z Zawiercia. A sklepy w Krakowie to już sobie sam musisz znaleźć na forum.
Comment
-
Comment