Widziałem 2 nowe piwa smakowe wyprodukowane w Polsce dla Tesco;
Fazzy jabłkowe - kod z puszki 5 051007 019026
Fazzy malinowe - kod z puszki 5 051007 019019
Zawartość alk. 4,8 % dla obu piw.
sądząc po grafice puszki i tym, że jest aluminiowa to stawiałbym na Łódź, dla Biedronki też robili takie piwka( Trixx), pozostało tam malinowe, a dla Carrefour też robią smakowe w puszkach ( Chat).
KP nie jest w ogonie innowacyjności i nie może powielać "niepasteryzacji" marki lokalnej.
Żeby przeskoczyć konkurencję muszą iść na całość - "niepasteryzować" coś znanego i powszechnego. Doradzałbym Żubra albo Lecha Premium
Będzie ciężko, bo oba piwa mają zielone akcenty, a jak wiadomo niepasteryzowane musi być zielone na etykiecie (patrz Kasztelan i Specjal). Pozostaje faktycznie Tyskie (Groniepasteryzowane), Dębowe (Mocno Niespasteryzowane) lub Redd's (Niepp'steryzowane).
Przy okazji świetny tekst znalazłem na stronie KP: Niewielu pijących piwo w Polsce, zdaje sobie sprawę z bogactwa i tradycji piwnej kultury. Kto jak kto, ale oni to wiedzą. Mocno na to pracowali.
Dębowe Mocne Długo Warzone musi być przede wszystkim długo niepasteryzowane.
Najgorsze jest to, ze ludzie wierza w ten marketingowy belkot, bo w reklamie widzieli wielkie debowe beczki A to przeciez zwykla oranzada zrobiona na szybko z gotowych polproduktow i dolanym spirytusem. Jakie warzenie??
"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Najgorsze jest to, ze ludzie wierza w ten marketingowy belkot, bo w reklamie widzieli wielkie debowe beczki A to przeciez zwykla oranzada zrobiona na szybko z gotowych polproduktow i dolanym spirytusem. Jakie warzenie??
A jeszcze inni wierzą, że dolewa się spirytusu, produkuje z proszku i przyprawia żółcią bydlęcą.
Z powodu uszkodzenia mechanicznego mojej płyty głównej, odkładam aktualizację do przyszłego tygodnia. W obecnych warunkach nie jestem w stanie normalnie pracować. Co wpadnę na chwilę to mam zwis komputera.
Comment