Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Zrobiłem już porównanie w kwestii parametrów i ni cholery nie pasuje to do siebie.
Pszczyńskie Diablak 13,1 i 6,1
Witnica Core Beer 11,7 i 4,9
Pszczyńskie Szlachetne 12,0 i 4,9
Lubuskie 13,1 i 6,1
Pszczyńskie Miodowe mogłoby pasować do Gorzowiaka miodowego jasnego ale ostatnio go nie widziałem. (Ekstrakt witnickiego n/n).Last edited by Gringo; 2011-07-07, 20:10.Comment
-
A ten Diablak to jest ciemne piwo? Bo parametry ma identyczne jak Lubuskie.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Pszczyńskie Diablak, eks. 12,0 alk. 4,9%
Pszczyńskie Niepasteryzowane Szlachetne, eks. 13,1 alk. 6,1%
To są prawidłowe parametry, czyli od Core różni się tylko ekstraktem.Comment
-
No! To teraz już coraz bliżej do umiejscowienia tych piw w Witnicy.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Złoty Łan - JAKO Kokanin
Właśnie piję niepasteryzowane - Złoty Łan produkcji JAKO Kokanin. Zapewne Namysłów, ale pewności nie mam. Brak podanego ekstraktu, alkohol 6,0%.
Nie powala na tle innych ogólnie dostępnych, ale w ofercie JAKO na pewno się wyróznia na plus.Comment
-
I w dzień następny okazało się, że owe piwo ma te same "zalety" co wszystkie piwa firmowane przez JAKO. Nietsety, ale to klasyczny mózgotrzep. Mocno kacogenne, efekt zdecydowanie przewyższa inne piwa o tym samym woltażu. Co do smaku nie mam większych zastrzeżeń, ale jednak - temu piwu mówię stanowcze nie!Comment
-
Vociek, a czemu nie założysz piwu wątku i nie opiszesz wrażeń tam?
-
Nie mogę doszperać czy było to poruszane i mam pytanie dlaczego uznajemy, że piwa Browaru Południe to piwa z browaru GAB?
Będąc konsekwentnymi powinniśmy używać GAB, Browar Południe Kresowe Jasne Pełne jeśli nie uznajemy Browaru Południe w sensie zabudowań.Comment
Comment