Było poruszane i to całkiem niedawno w tym wątku. Coś słabo się przyłożyłeś do poszukiwań.
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Bearnard grapefruit.
Wyprodukowano w Browarze na Jurze. Zawartość alk. 4,3%
Comment
-
-
Awiatik niepasteryzowany
Warzone w browarze Kormoran dla Dionizos Radom.
Ekstrakt 12.5 alk 7.0
Namysłów niepasteryzowane,fajnie smakowało dołączona etykietka że ważne przez 28 dni ,niestety butelki poszły gdzieś i bliższych szczegółów nie mam na teraz.
Comment
-
-
Hola hola. Idźcie sobie do odpowiedniego tematu z tą krytyką i krytyką krytyki!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Powiem szczerze, że nie rozumiem zasadami na jakich do bazy dodawane są piwa. Chodzi mi konkretnie o browar Południe. Jasne i Mocne dodane jako Kresowe, Stout dodany do bazy jako stary Stout tylko dlatego, że na etykiecie nie ma nazwy "Kresowy". Uwążam, że Stout z GAB-a jest historią, a nowy stout z Browaru Południe powinien mieć zdecydowanie swój własny temat.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPowiem szczerze, że nie rozumiem zasadami na jakich do bazy dodawane są piwa. Chodzi mi konkretnie o browar Południe. Jasne i Mocne dodane jako Kresowe, Stout dodany do bazy jako stary Stout tylko dlatego, że na etykiecie nie ma nazwy "Kresowy". Uwążam, że Stout z GAB-a jest historią, a nowy stout z Browaru Południe powinien mieć zdecydowanie swój własny temat.
A swoją drogą, to chyba dobrze, że stout nie ma na etykiecie nazwy "Kresowy". Byłoby to zgoła groteskoweLast edited by Twilight_Alehouse; 2011-07-16, 16:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziNa razie Artur ma inne zdanie na ten temat i tyle.
Wprawdzie w poście #2819 wykluczał dodanie BP jako nowego browaru, jednak w #2877 uzależnia już decyzję od obrania odpowiedniej strategii dodawanie browarów. Musimy się więc postarać o dobre argumenty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziW ogóle browar GAB powinien zostać oznaczony jako zamknięty, a Browar Południe wprowadzony jako nowy.
W tym wypadku jak jest jest teraz, nowy stout po prostu powinien być jako Południowy Stout ale na pewno nie jako GAB Stout. Tu jest totalny błąd za który osoby odpowiedzialne powinny zostać na wzór japoński ugotowane w oleju.Last edited by becik; 2011-07-16, 17:30.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziNie, na tej samej zasadzie co nie powinien być jako nowy, podobnie jak reaktywowane browary w Połczynie, Braniewie czy Lwówku. Tam jest kontynuacja pod nową nazwą, tak samo powinno być w przypadku Wąsosza. Po prostu zamiast nazwy GAB powinna być nowa - Browar Południowy, wszystkie nowe piwa powinny mieć nowy temat a stare, zablokowaną możliwość oceny z artomatu - jak to jest obecnie w przypadku Lwówka - nie ma ich na liście.
W tym wypadku jak jest jest teraz, nowy stout po prostu powinien być jako Południowy Stout ale na pewno nie jako GAB Stout. Tu jest totalny błąd za który osoby odpowiedzialne powinny zostać na wzór japoński ugotowane w oleju.
A stout tym bardziej powinien być traktowany jako nowe piwo, że zapewne nastąpiła znacząca zmiana technologii produkcji - górna fermentacja została zastąpiona dolną.Last edited by Twilight_Alehouse; 2011-07-16, 17:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi(...) Właśnie w ten sposób, podobnie jak Ty, widzę potraktowanie BP jako nowego względem GABa - zachowanie starego wpisu w bazie, wraz z datą założenia browaru, ale wyzerowanie produkowanych wcześniej piw i umieszczenie w przy nim tylko tych nowych.
A stout tym bardziej powinien być traktowany jako nowe piwo, że zapewne nastąpiła znacząca zmiana technologii produkcji - górna fermentacja została zastąpiona dolną.
Dlatego proszę o dodanie do bazy nowego piwa: Południowy Stout, wraz z przeniesieniem wątków dotyczących tego piwa pod nowy temat.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment