Czy w sprawie Stouta z br. Południowego/GAB-a nadal jest brak decyzyjności aby piwo dodac jako nowe?
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Becik, a co ci stoi na przeszkodzie stworzyć temat np. "GAB, Stout (produkowany od roku 2011)" i tam go opisać? Może wtedy ART cię wysłucha
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Chodzi mi o możliwość oceny tego piwa z artomatu. Nie wiem w czym problem aby umożliwić taką ocenę? Tym, bardziej, że nie tylko ja postuluję aby nie mylić stouta z Gaba z br. Poludniowego. Mimo, ze fizycznie to ten sam browar, to piwa są zdecydowanie inne.
Na zwykły chłopski rozum nie można oceniac GAB STOUT (bo taki już nie istnieje) i POŁUDNIOWY STOUT jako to samo piwo.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jedyne co można w tej chwili zrobić z tym nowym Stoutem, to pozostawienie go pod GABem i nadanie mu jakiegoś odróżnienia od poprzedniej wersji. Nie jest to browar kontraktowy, więc moja dzisiejsza propozycja odpada. Może więc właśnie dodatek (warzony od 2011)? Jak rozumiem, jest to zwykły ciemniak, więc zmiana kategorii też jest wskazana?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browar Grill de Brasil Warszawa z zaznaczeniem , ze jest to browar z Warszawy, równocześnie z odrębnym oznaczeniem piw z Łodzi
Sądzę, że parametry te same co w Łodzi
1. Koźlak/ciemne Ekstrakt: 16.5% wag. Alkohol: 7.5% obj.
2. Pszeniczne Ekstrakt: 12.5% wag. Alkohol: 5.3% obj.
3. Pils Ekstrakt: 12.5% wag. Alkohol: 5.3% objGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziBrowar Grill de Brasil Warszawa z zaznaczeniem , ze jest to browar z Warszawy, równocześnie z odrębnym oznaczeniem piw z Łodzi
Sądzę, że parametry te same co w Łodzi
1. Koźlak/ciemne Ekstrakt: 16.5% wag. Alkohol: 7.5% obj.
2. Pszeniczne Ekstrakt: 12.5% wag. Alkohol: 5.3% obj.
3. Pils Ekstrakt: 12.5% wag. Alkohol: 5.3% obj- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedziZgłaszam brak piwa w DP.
Browar Kormoran
Piwo Przaśne, niepasteryzowane
ekstr. 12,5%; alk. 6,6%
W nawiązaniu do innego tematu:
Browar Kormoran
Smętek Niepasteryzowane
E:14,5%, A:6,5%
Piwo ciemne, warzone "specjalnie dla" Pubu Smętek w Ełku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedziZgłaszam brak piwa w DP.
Browar Kormoran
Piwo Przaśne, niepasteryzowane
ekstr. 12,5%; alk. 6,6%
And the "Gumowy młotek roku" goes too ... Browar Kormoran
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziJak piwo może być przaśne?!
And the "Gumowy młotek roku" goes too ... Browar KormoranLast edited by leona; 2011-08-05, 09:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziTo zapewne nawiązanie do niezakwaszanego chleba. Jak nic próba połączenia kultur - żydowskiej (maca) i chrześcijańskiej (hostia)
Czekam na następne nowości, np. piwo "Siermiężne", "Paździerzowe", czy po prostu... "Proste" .
A w Łodzi jest Festiwal Czterech Kultur, trzeba dodać jeszcze Niemców i Rosjan (stosowne religie sami sobie dopiszcie)...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziCzekam na następne nowości, np. piwo "Siermiężne", "Paździerzowe", czy po prostu... "Proste" .
Comment
-
Comment