Hah, dokłądnie o to samo zapytałem barmana kiedy oznajmił mi, że w ofercie jest tajemnicze "ale". Otóż piwowar chciał stworzyć jakas własną interpretację "angielskiego ejla" tylko lepiej wysyconą, "bo te wygazowane angole to by nie szły". I ten cel został osiągnięty, gazu tam jest że ho ho. W smaku i zapachu wyraźna nuta bananonwa znana z weizena, poza nią nic więcej nie udało mi sie wyniuchać, zupełny brak goryczki. Kolor jasno miodowy, taki jak na fotce Wrednegohawrana z postu 2837 z tego wątku. Przyporządkowanie tego piwa do konkretnego stylu w zgodzie z BJCP (mild, brown, bitter ale)jest niewykonalne, to jest dzika hybryda.
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
A może to też było piwo z zewnątrz?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Żubr ciemnozłty, 15% wag. 6,9% alk.Comment
-
Tomolek - zgłaszamy piwa, które już są na rynku. O ile kojarzę, to ten Żubr premierę ma mieć we wrześniu?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piwo już jest na rynku.Comment
-
-
Już prawie go do dodałem, gdy nagle zwątpiłem - a ten Żubr to chociaż z Dojlid?
-
Comment
Comment