Ja już uwierzyłem:
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Dodałem 11 piw do DP:
1. Pinta - Psze Koźlak
2. Cieszyn - Leżajsk Pszeniczny
3. Połczyn - Borys Pils
4. Połczyn - Borys Mocny
5. Namysłów - Zamkowe n/p
6. Warzelnia Piwa - Festiwalowe
7. Zodiak - Pierwszy Sekretarz
8. Staropolski - Zorg
9. Grill Wa-wa - Dunkel
10. Sulimar - Bartnik
11. Grodzka - Ale
Nie dodałem:
1. Cornelius Pszeniczny - poszło info do admina o zmianę nazwy, zobaczymy co dalej
2. Van Pur Aro - już jest w bazie , tyle że 3% - potrzebne info czy to jest zmiana procentów, czy też istenija dwa piw o tej samej nazwie różniące się alkoholem
3. Van Pur Boa - potrzebna informacja o gatunku tego piwa
4. Dock Pilsner, Brell Lager, Piwo kibica - browary (a może i państwa?) nieznane - zainteresowani opisaniem tych piw niech założą tematy ze stosownym dodatkiem [browar nieznany]
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Dzisiaj przejeżdżając przez Czarnków wstąpiłem do browaru po kilka birofiliów dla kolegi i całkiem przez przypadek jeden z pracowników wygadał się, że w najbliższym czasie browar wypuszcza nowy rodzaj piwa. Z wypowiedzi wynikało, że będzie to piwo chyba smakowe (być może miodowe) i ponoć już niebawem piwo pojawi się w Czarnkowie. Wiecie już coś na ten temat?Comment
-
Van Pur Aro 4,5% alc. - to nie zmiana zawartości alkoholu, gdyż oba piwa dostępne jednocześnie w sprzedaży - po prostu nowy wzór.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Dzisiaj przejeżdżając przez Czarnków wstąpiłem do browaru po kilka birofiliów dla kolegi i całkiem przez przypadek jeden z pracowników wygadał się, że w najbliższym czasie browar wypuszcza nowy rodzaj piwa. Z wypowiedzi wynikało, że będzie to piwo chyba smakowe (być może miodowe) i ponoć już niebawem piwo pojawi się w Czarnkowie. Wiecie już coś na ten temat?Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
nowe piwa na rynku
Kupiłem w Biedronce Pszeniczny Leżajsk połknąłem wczoraj,ale sorki że nie opisze walorów,powiem tylko długa przydatność do spożycia,brak osadu na dnie, reszta mojego osądu jutro.Mam jeszcze dwa.Na pochybel psubratom !Comment
-
Comment
-
Starovar Weizen
Starovar Weizen, na kontrze jak byk stoi - Hersteller/Producent/Vyrobce: Fuhrmann Sp z o.o (choć kod kreskowy wskazuje na Czechy)
Alkohol 5,2% vol. Ekstraktu nie podano.
Nabyte wczoraj na Koszykowej 53.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Nowe PINTY:
"Jak w dym" rauchbock, ekstrakt 16,5%, alkohol 6,9%
"Podymek" wędzone ale, ekstrakt 9%, alkohol 3%.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Comment
-
Piwa warzone przez browar Gościszewo dla poznańskiego sklepu Ministerstwo Browaru:
Minister - piwo pils niepasteryzowane - alk. 4,5% obj., ekstrakt 11%
Minister - piwo pszeniczne niepasteryzowane - alk. 4,8% obj., ekstrakt 12%
W zeszłym tygodniu nabyte w ww sklepie.
Info również na stronie http://ministerstwobrowaru.pl/minister/ a pełny przegląd strony wizualnej butelek jak i otoczki promocyjnej można w jednym miejscu przejrzeć na blogu http://www.ohbeautifulbeer.com/2011/10/minister-beer/
Parametry pszenicy identyczne jak innych pszenic sprzedawanych przez Gościszewo, do pilsa nic podobnego nie widzę na liście w DP.Pozdrawiam, MaciekComment
Comment