Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mareks
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1939

    Bock (żywiecki) / alk.6,5%, ekstrakt 16%
    Limitowana seria z okazji 155-lecia założenia browaru w Żywcu.

    Comment

    • CyboRKg
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 594

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks
      Bock (żywiecki) / alk.6,5%, ekstrakt 16%
      Limitowana seria z okazji 155-lecia założenia browaru w Żywcu.
      Warzony w Zywcu czy w Cieszynie?
      "Jedno pivo ne vadi!"
      "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

      Comment

      • mareks
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1939

        Nie wiem.

        Comment

        • kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8106

          W żywieckich tankach raczej nie ma miejsca na takie wynalazki.Tam się zarabia kasiorkę a nie wymyśla jakieś piwne udziwnienia.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

          Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

          Comment

          • zeko
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.07
            • 708

            Z tego co mi wiadomo (informacje z pewnego źródła), Bock jest warzony w Żywcu i jest tego duża partia (jakoś 3mln hl)

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              O, to jednak podświadomość dobrze mi zadziałała.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zeko
                (...)Bock jest warzony w Żywcu i jest tego duża partia (jakoś 3mln hl)
                Ile?
                Piwna turystyka według abernackiego

                Comment

                • zeko
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.07
                  • 708

                  3 miliony hektolitrów

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zeko
                    3 miliony hektolitrów
                    Rozumiem, że browar w Żywcu od teraz produkuje wyłacznie kozła?
                    Ps. Może miałeś na myśli litry?
                    Last edited by abernacka; 2011-12-05, 11:53.
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • zeko
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.07
                      • 708

                      Nie litry tylko hekto. Nie mówię że jednorazowo tylko tyle ma być docelowo wpuszczone na rynek.

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zeko
                        Nie litry tylko hekto. Nie mówię że jednorazowo tylko tyle ma być docelowo wpuszczone na rynek.
                        W jakim przedziale czasu?
                        Ps. Pisałeś o partii a nie skali produkcji w ciągu najbliższych dziesięciu lat.
                        Last edited by abernacka; 2011-12-05, 12:04.
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          Może jednak tysięcy a nie milionów? To by dało 600 tys butelek półlitrowych.

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • Feti
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.10
                            • 801

                            Ja tam mam niskie oczekiwania. Bedzie Zywiec Strong pod nazwą Bock.

                            Comment

                            • Gringo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2007.07
                              • 2156

                              Ktoś zapewne się pomylił, 3mln hekto to jest prawie 16 piw na statystycznego Polaka. Biorąc pod uwagę średnie roczne spożycie c.a. 75l to tyle chyba najpopularniejsza marka w Polsce nie ma.
                              Last edited by Gringo; 2011-12-05, 12:21.

                              Comment

                              • pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

                                Parametry ma nawet fajne, 6,5% z ekst. 16%. A może jednak nas zaskoczą? Pozytywnie

                                Comment

                                Przetwarzanie...