czy aby napewno to Siemianowice, a nie Racibórz warzą?
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Kilka miesięcy temu piłem oto taki wynalazek z Browaru Kormoran (prezent z browaru) w litrowej szklanej butli. Niestety już nie pamiętam ile miało procent ekstraktu i alkoholu, ale w każdym bądź razie w smaku piwo było naprawdę przednie!
Ps. W szklance na pierwszym planie nie jest to piwo.Last edited by abernacka; 2005-02-17, 21:38.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikczy aby napewno to Siemianowice, a nie Racibórz warzą?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwaWłaśnie zakupiłem dwa różne piwa z Browaru Siemianowice.
Pierwsze to SIEMION PILS-cena 1,30 zł, zaw. alk. 5,4% obj.
Drugie to SIEMION LIGHT-cena 1,15 zł, zaw. alk. 4,5% obj.
Brawar Siemianowice reaktywacjaLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
nie ma co się czepiać, sprawa została juz wyjaśniona wyżej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakOkocim Palone. Tak się zowie ten nowy ciemniak z Okocimia (ma się zwać) Przykro mi ale nie znam eks. i alk. ale myslę że temat można założyc.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyCzy Speedway z Fortuny też można uznać za nowe piwo?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
nadrobiłem zaległości - brakujące piwka pododawane. dziękuję za cierpliwe oczekiwanie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
opis tego piwa z Połczyna pochodzi z 2002 - wtedy jeszcze warzyli z tego co pamiętam.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Wczoraj w oszołomku zakupiłem OKOCIM PALONE - CIEMNE PEŁNE, 5,5 ALK PASTERYZOWANE. Czy ktoś z Forumowiczów już próbował nowego wynalazku z OKOCIMIAComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwoszWczoraj w oszołomku zakupiłem OKOCIM PALONE - CIEMNE PEŁNE, 5,5 ALK PASTERYZOWANE. Czy ktoś z Forumowiczów już próbował nowego wynalazku z OKOCIMIABo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
Comment