witam
chcąc wpisać piwo do dziennika stwierdziłem ,że w Czarnkowie brak drugiej wersji mocniejszej piwka Eire.
nabyłem metodą kupna na giełdzie "Erie Ciemne Naturalne alk.7,0%"
w dzienniku jest tylko werja 6,2%
można by dodać
pozdrawiam
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
Excellent jest tutaj http://www.browar.biz/piwo.php?id=93 tylko ktoś pierwotnie podał nazwę skruconą. Nazwę tylko trzeba uaupełnić. "c' w nazwie zgubiłeś
Ale to jest zwykłe mocne, takie jak z pipy ostatnio piliśmy a mi chodzi o to butelkowe - to nie to samo chyba
Widzę, że jest już fotka tej puszki, ale nie widzę samego piwa. Piwo jasne 8,1 % wagowych, alkohol 4,7 % objętościowych. wit. C, pasteryzowane.
Moim skromnym zdaniem, GKS to Imielin Jasne wrzucone do nowego wzoru puszki (potwierdzałyby to identyczne parametry). A więc trudno GKS nazwać nowym piwem...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Iommi ma prawdopodobnie rację. Tu zamieszczę tylko taką dygresję. Kiedyś w samochodzie Polonez był montowany silnik angielski. Pomimo tego nie traktowano tego wyrobu jako angielskiego, a tylko podrasowany polski. Niech ART rozstrzygnie czy to jest to samo piwo czy inne. Założę się, że 95% kupujących będzie święcie wierzyło, że kupuje inne piwo.
Zakupiłem dzisiaj w "Albercie" piwo Euro Shopper w butelce zwrotnej - było o nim wspominane wcześniej. alk. 4,7% ekst. nie podano . Wyprodukowano przez "SULIMAR" Sp. z o.o. Piotrków Trybunalski we współpracy z AHOLD Czech Republic.
Przy okazji zastanawiam sie czy Kiper wstydzi się tego piwa , bo nie uzywa nigdzie swej powszechnie znanej nazwy ?
Zakupiłem dzisiaj w "Albercie" piwo Euro Shopper w butelce zwrotnej - było o nim wspominane wcześniej. alk. 4,7% ekst. nie podano . Wyprodukowano przez "SULIMAR" Sp. z o.o. Piotrków Trybunalski we współpracy z AHOLD Czech Republic.
Przy okazji zastanawiam sie czy Kiper wstydzi się tego piwa , bo nie uzywa nigdzie swej powszechnie znanej nazwy ?
Proponuję najpierw popatrzeć czy piwa rzeczywiście nie ma w bazie danych...
Zapraszam tutaj.
Kilka postów wcześniej padła prośba o sprawdzenie kto produkuje to piwo , a skoro ktoś prosi to staram sie w miarę możliwości pomagać. Jeśli jednak jest to tylko zaśmiecanie forum to serdecznie przepraszam.
Kilka postów wcześniej padła prośba o sprawdzenie kto produkuje to piwo , a skoro ktoś prosi to staram sie w miarę możliwości pomagać. Jeśli jednak jest to tylko zaśmiecanie forum to serdecznie przepraszam.
Jeśli nie zaśmiecam to dodam cos jeszcze
Van Pur robi jeszcze trzeciego Kramera. Oprócz Mild , Strong jest jeszcze Premium . alk.4,7% ekst. nie podano.
Wszystkie Kramery produkowane oczywiście dla sieci EKO
Comment