Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Lech Lite
Parametrów jeszcze nie znam ale juz straszy z bilbordów w Warszawie, że niedługo się pojawiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikLech Lite
Parametrów jeszcze nie znam ale juz straszy z bilbordów w Warszawie, że niedługo się pojawiLast edited by adam16; 2006-05-17, 20:27.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
obecnie jest pod Kujawiakiem, ale faktycznie trzeba będzie Królewskie dodać pod Warką.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PorterosZ tego co się orientuję, browar w warce rozlewa Królewskie Mocne z Warszawy. Niestety brak jest tej opcji w dzienniku piwnym. Czyktoś wie jak mozna zapisać to piwko. Pozdrawiam PorterosComment
-
W Trójmiejskim rynku pojawiło się nowe piwo z B. Jabłonowo "Pilsener Tradycyjny". Zawartością alkoholu 7,2% obj. Niestety zapisaniu ekstraktu na etykiecie producent zapomniał.Comment
-
Perła Lublin
Golberg Premium alk. 5,6% ekstr. nie podano
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ViktorAlk. 9,0 %,
Ekstr. 22 st.
Butelka 0,5 l
resztę piwek dodam najwcześniej po weekendzie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
W innym temacie napisano
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Kujawiak, Kujawiak
ekstrakt 12,0
alkohol 6,0
kolekcjonerstwo http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=29989
data ważności: 27.10.2006
Przy okazji małe pytanko, bo chciałbym ocenić to piwo i wpisać do DP, ale pod jaką nazwą.
Kujawiak Jasny http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=35862 ?
A może traktować to jako inne piwo bo w Browarze Kujawiak piwo o nazwie Kujawiak nie figuruje?BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Wróbelki ćwierkają o 2 nowych pozycjach z Juranda: miodowe i kawowe ??Comment
-
Wczoraj odwiedziłem bar Kaper w Gdyni i piłem tam opisane w/w temacie piwo owocowe, które wg danych podawanych przez właściciela ma 10% alkoholu (etykieta na beczce potwierdzała ten fakt). Niby piwo podobne do Cherry Beer, ale z podwojoną zawartością alkoholu i niepasteryzowane.PoszukujęComment
Comment