na razie poza haustem - reszta dodana.
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTale czy ktoś dobrze zaznajomiony z tematem może potwierdzić że już to piwo jest faktycznie warzone w Hauście? będąc przelotem w Zielonej, twierdzono że nawet porter jest na miejscu warzony
Oprócz tego co pisze Kuli i informują w browarze widać gołym okiem że instalacja jest już wykorzystywana do warzenia piwa.
Ps. Prosze o dodanie nowego piwa z Boss'a "piwo ze Stali". Ma 6% Alk. obj. Jest ono warzone dla Klubu Sportowego "Ks Stal- Gorzów Wlkp."Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaArt'cie już k.Kuli o tym informował jakiś czas temu o tym fakcie: http://www.browar.biz/forum/showpost...&postcount=152
Oprócz tego co pisze Kuli i informują w browarze widać gołym okiem że instalacja jest już wykorzystywana do warzenia piwa.
Potwierdzam, piwo jasne jest warzone według moich informacji (pewnych) od lutego.
Już na początku lutego mieliśmy okazje testować próbną warkę, prosto z leżaka, na I Zielongórskim Spotkaniu Piwowarów.
Przepraszam za moją opieszałość
Ale tym Porterem to mnie zaskoczyliście, abstrahując od tego kto go warzy.
Czeski Porter? - interesujące.Comment
-
dodane, ten Haustowski pils nazywa się PILS czy inaczej? znane są jego parametry?
hm, co do informowania o piwach przez personel - totalna dezinformacja - o ile można było uwierzyć w piwo jasne uwarzone na miejscu, to zarzekano się również że porter jest tamże warzony w co raczej trudno uwierzyć ze względu na konieczność długiego leżakowania (ten wyrób był faktycznie mocny - ekstraktowo stawiałbym na 18BLG, podchodzący smakowo pod bossa, ale może bardziej owocowy).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika werkanie ma wojaków?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Browar na Jurze, Ciemne
alk. 6.2 %, ekstr. ???
Dziś kupione i wypite w KARCZMIE U STACHA. Póki co nie wiedzą, kiedy (i czy wogóle) trafi do butelek."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
dodane, dzięki. jeśli wiadomo kiedy ten ciemniak wszedł do sprzedaży proszę o informację.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Głubczyce
Rycerskie Mocne a.7,0% e. nie podano
Gobin Mocne a.7,0% e. nie podano
Comment
-
poszło.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Nowa seria piw z Krajana:
Na kontrze napisano:
PRODUCERAT AV KRAJAN
PA LICENS FRAN
ERXON AB KARLSTAD SWEDEN
znaczy na licencji ERXONA??? (słaby jestem w szwedzkim)
1. JAKT 5,3
ekstrakt 11,5%wag, alkohol 5,3%obj
2. JAKT 6,5
ekstrakt 14,1%wag, alkohol 6,5%obj
3. JAKT 8,0
ekstrakt 18,1%wag, alkohol 8,0%obj
(piwo jasne PORTER)PoszukujęComment
Comment