Witam
Mam przed sobą piwo Śląskie Mocne w butelce 0,33L
Na Etykiecie widnieje logo Browary Górnośląskie, zaś na kontretykiecie jako producent podany jest VAN PUR S.A.
Zdaje się, że w Dzienniku Piwnym jest nieaktualna informacja, ponieważ w piwach producenta Van Pur nie odnalazłem Piwa Śląskiego, znalazłem je za to w browarze BG SA Zabrze.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukrobax
Witam
Mam przed sobą piwo Śląskie Mocne w butelce 0,33L
Na Etykiecie widnieje logo Browary Górnośląskie, zaś na kontretykiecie jako producent podany jest VAN PUR S.A.
Zdaje się, że w Dzienniku Piwnym jest nieaktualna informacja, ponieważ w piwach producenta Van Pur nie odnalazłem Piwa Śląskiego, znalazłem je za to w browarze BG SA Zabrze.
no coż, nie mnie wnikać czy VAN PUR SA produkuje to piwo w Zabrzu czy Rakszawie...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Qbasmuggy
Brok Export, zawartosć alkoholu 5,2 %, brak informacji o ekstrakcie
Właśnie miałem to samo napisać, więc może dodam, że data ważności to 07/2008. czyli nieźle zjechali z 6,0 - jeszcze dokładnie rok temu tyle widniało na kontrze.
Przy okazji proponuje, aby przy tym piwie dodać do nazwyczłon " Strzelec" . Dawniej była to nazwa browaru , ale teraz to już nazwa danego piwa , czego dowodem jest napis na puszce:
Warka, Królewskie (Pełne)
Alk. Z 6,0 na 5,8 - zgłaszałem to już w marcu 2007
Nie wiem jakie mparametry ma teraz Kujawiak, ale zapewne i Królewskei i Kujawiak to to samo piwo... tyle że jedno robione w Warce a drugie podobno i w Warce i Elblągu. (a może i obydwa?)
Poza tym z nazwy zniknęło już "Pełne", co też zgłaszano już wieki temu
Comment