Drobna zmiana w Core Beer z Głubczyc, warzonym z pestek dyni. Obecnie 11,7% ekstrakt i alk. bez zmian: 4,9%.
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Fortuna, Srebrny Smok
Fortuna, Srebrny Smok
Alkohol: 5,8% (a nie 6,2%)
Ekstrakt: 12,2% (a nie 12,7%)Comment
-
Ciechan Mocne Niepasteryzowane
Właśnie otwieram butkę Ciechana Mocnego Niepsteryzowanego;
aktualne parametry to: alko 7% obj., ekstrakt 14,1% wag.
Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
Liczba kapsli z piw, które wypiłem: 2286 ze 162 krajów
Noriuszowe piwa - zdobyte kraje
Comment
-
Konstancin Mazowieckie Niepasteryzowane
wg strony browaru http://browar-konstancin.pl/index.php/ida/19/:
"Ekstrakt: 11,7˚Blg
Zawartość alkoholu: 5,2% obj"
(w bazie jest 12,1˚/6%)Pozdrawiam, MaciekComment
-
Kormoran, BK Pils http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=202
Woltaż zmalał do 4,5% obj.
Ekstraktu nie podano.Comment
-
Fortuna - Piwo klasztorne opata
ekstrakt: spadek z 12,7 na 12,2 % wag.
alkohol: spadek z 6,0 na 5,8 % obj.
najlepiej spożyć do: 05/09
Comment
-
Comment
-
Frater to marka produkowana przez kielecki browar od 2004 roku. Pierwotnie przez Browar Belgia Sp. z o.o., a od 2007 roku przez Kompanię Piwowarską S.A.
Frater Podwójny był robiony w Kielcach od 2006 roku. Pierwotnie pod nazwą Frater 7.6, a od 2007 roku pod obecna nazwą. Gdybyś czytał gazety wiedziałbyś, że w browarze kieleckim rozlew piw butelkowych został wstrzymany dopiero w zeszłym miesiącu. A zatem Frater, który jest na rynku to z pewnością jeszcze wyrób Browaru Kielce.Comment
-
Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
Comment