Czyżby to było już to samo co... Sarmackie? Może ktoś zrobić porównanie organoleptyczne? Ja nie dostanę tu niestety Mocnego z Łodzi.
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Jeśli Sarmackie nie zmieniło smaku od ok 1,5 roku, to nie jest to to samo piwo. Nie znam obecnych parametrów Junaka Strong, ale smakuje mniej więcej jak on.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Amber Classis
Amber Classic. Drobna korekta parametrów: 11,3 st. Plato, Alk. 5,4% vol. Dostępne niestety tylko w puszce - jest od jakiegoś czasu nowy dizajn tejże puszki.Last edited by Rycho_128; 2009-06-25, 08:44.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Warka Strong zaw. alk. 6,5% zamiast 7%, na kontrze napis zawiera słód jęczmienny (Jasny pilzneński i ciemny prażony)Comment
-
Zaledwie miesiąc temu pisałem o tym (post #674) oraz upomniałem Rycha_128, który tez wspomniał o zmianie tych parametrów (#679 > #681).
Ja wiem, że wątek jest długi, ale prawdopodobnie masz to na tej samej stronie, więc wysiłek niewielki by sprawddzić, czy ktoś już o tym nie napisał.
Comment