Zmiany parametrów piw

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Samoglow
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2007.07
    • 606

    Czyżby to było już to samo co... Sarmackie? Może ktoś zrobić porównanie organoleptyczne? Ja nie dostanę tu niestety Mocnego z Łodzi.

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      Jeśli Sarmackie nie zmieniło smaku od ok 1,5 roku, to nie jest to to samo piwo. Nie znam obecnych parametrów Junaka Strong, ale smakuje mniej więcej jak on.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • Myszon007
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2007.02
        • 1208

        Łódzkie Mocne i Junak Strong są tym samym piwem. Sarmackie natomiast jest sprzedawane w Łodzi jako Lodwar Mocny.
        ♪♫

        Comment

        • Rycho_128
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.03
          • 1054

          Amber Classis

          Amber Classic. Drobna korekta parametrów: 11,3 st. Plato, Alk. 5,4% vol. Dostępne niestety tylko w puszce - jest od jakiegoś czasu nowy dizajn tejże puszki.
          Last edited by Rycho_128; 2009-06-25, 08:44.
          Gdański Browar WaRy
          Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
          Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

          Comment

          • Samoglow
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2007.07
            • 606

            A mnie się wydaje, że Eire Noteckie też już wypadałoby zmienić. Już od dawna mamy nową szatę graficzną i 5,6% alk. oraz 14,1% ekstraktu.

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
              Amber Classic. Drobna korekta parametrów: 11,3 st. Plato, Alk. 5,4% vol. Dostępne niestety tylko w puszce - jest od jakiegoś czasu nowy dizajn tejże puszki.
              Rychu - zaledwie 5 postów wcześniej napisałem o tym.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Promil03
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.10
                • 2833

                Kormoran, Masuren Dunkel

                Kormoran, Masuren Dunkel

                Alkohol: 6,5% (a nie 7,0%)

                Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

                Comment

                • nynek
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.11
                  • 274

                  EDI Swojskie Palone:

                  ekstrakt: 16,1
                  alk. 7,6%

                  Comment

                  • rotmistrz
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.06
                    • 469

                    Jędrzejów, Strzelec Mocne

                    Na puszcze jest informacja alk.7,0% obj.

                    Comment

                    • Promil03
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2007.10
                      • 2833

                      Browar Witnica (d.BOSS), Lubuskie

                      Browar Witnica (d.BOSS), Lubuskie

                      Alkohol: 6,5% (a nie 6,2%)

                      Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

                      Comment

                      • Pankracy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.10
                        • 2797

                        Staropolskie Dobre

                        Browar Staropolski, Staropolskie Dobre
                        zaw. alk. 4,5 % obj.

                        Comment

                        • westom_Poznań
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2006.02
                          • 54

                          Warka Strong zaw. alk. 6,5% zamiast 7%, na kontrze napis zawiera słód jęczmienny (Jasny pilzneński i ciemny prażony)

                          Comment

                          • nynek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.11
                            • 274

                            Amber Classic:

                            ekstrakt: 11,3
                            alk. 5,4%

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedzi
                              Amber Classic:

                              ekstrakt: 11,3
                              alk. 5,4%
                              Zaledwie miesiąc temu pisałem o tym (post #674) oraz upomniałem Rycha_128, który tez wspomniał o zmianie tych parametrów (#679 > #681).
                              Ja wiem, że wątek jest długi, ale prawdopodobnie masz to na tej samej stronie, więc wysiłek niewielki by sprawddzić, czy ktoś już o tym nie napisał.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • nynek
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2007.11
                                • 274

                                Lenistwo

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X