Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
Nadgorliwość...
Składam do kupy wszystkie te zmiany i uwierz, że taka praktyka jest bardzo często stosowana. Niestety
Nie mam pojęcia czemu zawartość ekstraktu znika z kontretykiet. Na szczęście kilka browarów w dalszym ciągu podaje wszystkie dane.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
Nadgorliwość...
A tak generalnie, to jeśli producent usunął dane o ekstrakcie, to skąd wiadomo, że ta wartość się nie zmieniła?
Lepiej podawać wartość niesprawdzoną, niż podać, że producent wycofał tę informację?
Nikt tego nie zauważył a przynajmniej nie zgłosił, a tu Gościszewo od przynajmniej pół roku podniosło alkohol w Naturalnym i Niefiltrowanym do 6.2%. Ekstrakt bez zmiany.
I czym różni się teraz Rycerz od filtrowanego Naturalnego?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
W trosce o to, żeby w Dzienniku Piwnym (analogicznie w naszej bazie) wszystkie piwa miały w miarę możliwości aktualne parametry bardzo proszę w przypadku zgłaszania zmian parametrów o stosowanie poniższego schematu:
Nazwa browaru, (wg DP), Nazwa piwa, (wg DP), E: lub/i A: (zmieniony parametr)
Proszę o nie podawanie parametrów, które się nie zmieniły.
Proszę również o nie podawanie tutaj parametrów piw, których na razie nie ma w naszej bazie. Do tego jest inny temat: http://www.browar.biz/forum/showthre...ight=nowe+piwa
Bardzo proszę również przed jakimś zgłoszeniem o przejrzenie kilku/kilkunastu wcześniejszych postów i sprawdzenie czy inny forumowicz nie zgłaszał już tych zmian.
Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy powyżej zacytowałem mój post z lutego br.
Bardzo proszę o stosowanie się do w/w schematu.
Comment