Coś takiego zgłaszasz klikając na wykrzyknik w każdym z błędnych wątków i wpisujesz prośbę o zmianę na poprawną. Jeśli jednak piwo pochodzi z browaru zamkniętego zostawiasz je w spokoju i zakładasz nowy wątek wraz opisem smaku nowego piwa z nowego browaru.
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
A także Racibórz Twierdzowe:
E: ?, A: 4,5%
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Kochani,
dokonałem właśnie zmian parametrów wszystkich piw, które zgłosiliście począwszy od stycznia 2008 roku do dnia dzisiejszego. Teraz jest względny porządek.
Jeśli chodzi o parametry pokontrolne w browarze Ciechanów:
Nie widzę sensu, bo:
1. Producent podaje średnią wartość alkoholu.
2. Kolejne partie znów mogą się różnić zawartością alkoholu i za pół roku, jak będzie kolejna kontrol, może się okazać że Ciechan ma 5,6% i 12,3Blg
3. Taka zamiana spowoduje wysyp postów typu "zgłaszam do zmiany Ciechan Wyborny - obecnie na etykiecie ma 6,0% a nie jak w dzienniku 5,4%"
Jeśli chodzi o piwo Belfast z Jabłonowa trzeba zadecydować, w związku z informacją:
Niezmiennie proszę przy zgłaszaniu zmian parametrów piw do stosowania się do wytycznych z tego posta: http://www.browar.biz/forum/showpost...&postcount=732.
Naprawdę bardzo ułatwia mi to pracę.
Pozdrawiam serdecznie,
Promil03Comment
-
Brawo, no w końcu
Teraz czas na następny ruch i wywalenie z DP piw dawno nie produkowanych, no może z wyjątkiem porterów, bo te jeszcze co u niektórych sezonują.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Co do Belfastów z Jabłonowa dostałem informację od Pankracego, że są to dwa zupełnie inne piwa, choć strona browaru "przyznaje" się tylko do nowej wersji.
Poczekajmy trochę i jeśli wersja z zawartością 8,1% zniknie docelowo z rynku zmienimy parametr i będzie ok.Comment
-
Argus Rubio
Mam nadzieję, że ktoś pomoze rozwikłać mi problem kto robi to piwo.
Zauważylem, ze Argusy robi zarówno Łomża, Głubczyce jak i Strzelec.
producent: Royal Unibrew PolskaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jaki jest kod - jeśli początek kodu to 5903538... - Łomża, jeśli 5904445... - Jędrzejów, a jeśli inny to Hugon wieLast edited by Pendragon; 2010-11-22, 13:27.
Comment