Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumTak czy inaczej, bez względu na szate graficzną i jakość piwa. Nie ma Jasnego tylko Opti jasne, nie??Comment
-
Jasne i Mocne oprócz puszek było(jest) też w bączkach 0.33 l.Last edited by kiszot; 2005-07-13, 20:15.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Sytuacja z piwami Opti przedstawia się następująco, jest 5 rodzajów piw:
Opti Jasne - puszka 0,5l (czerwono niebieska), butelka 0,5l, butelka 0,33l (butelki bezzwrotne)
Opti Mocne - pusz. 0,5l (nieb-czerw.), but. 0,5l, but. 0,33l
Opti Jasne - pusz. 0,5l (biała z napisem Jasne na czerwonej szarfie, przypomina Tyskie) zawartość ekstraktu 8,5% alkohol 4,0%
Opti Pils - pusz. 0,5l (zielona z napisem Pils na czerwonej szarfie) ekstrakt ok. 10% nie pamiętam dokładnie a nie mogę sprawdzić- tego piwa nie ma w zakładce Namysłowa
Opti Strong - pusz. 0,5l (czarna z napisem Strong na czerw. szarfie) ekstr. 13,1% alk 6,8%
Z tego wynika, że obecnie na rynku jest 5 rodzajów, przy czym 3 ostatnie mają być pozycjonowane wyżej niż 2 pierwsze. Podejrzewam jednak, że McLane nie jest w stanie utrzymać 5 rodzajów kanibalizujących się nawzajem piw i portfolio będzie zmierzało do 3 ostatnich, ale są to tylko moje domysły, bo na dziś w ofercie McLane'a są wszystkie wymienione i przynajmniej oficjalnie są to różne piwa.Comment
-
Comment
-
Tak a propos zmiany parametrów i wogóle to zpraszam ART'a do zapoznania się z postem #6 w temacie http://browar.biz/forum/showthread.p...173#post476173
Nie wiem poprostu czy ta sprawa tyczy się tematu z nowymi piwami czy ze zmianą parametrów piwComment
-
Przez pewien czas te dwa pierwsze były chyba też warzone przez VanPura ale nie jestem pewien. Nie wiem też jak jest teraz. Natomiast 3 nowe są 100% z Namysłowa.Comment
-
Tak, są one zamieszczone w Van Purze:
Tyle problemów z tymi marketówkami, najgorsze, że te piwa nie są nawet warte naszych dywagacjiComment
-
Okocim : Mocne - alkohol spadek z 7,8% obj. do 7,1%obj. ekstrakt bez zmian 15,1% wag. (puszka)
Comment
-
To mogło być tak, że np. butelka 0,5l była lana w Van Purze , bo to ten sam typ butelki (chyba Obus) co przy Zlatym Hradzie, z kolei bączek 0,33l chyba nie był lany w VanPurze, bo nie widziałem żadnego piwa w takim opakowaniu z tego browaru. Najśmieszniejsze/najsmutniejsze jest jednak to, ze konsumentom tych piw jest dokładnie obojętne gdzie piwo jest warzone, rozlewane itp.
Zresztą co tu mieć pretensje do takiego Opti, jak koncerny robią to samo, że nie wspomnę o Perle, która Zwierzyńca puszkowego warzy i rozlewa w LublinieComment
-
Bączek był lany w Namysłowie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Głubczyce : Karlik - ekstraktu brak , spadek alkoholu z 5,5% obj. do 4,2% obj.
Comment
-
Zabrze - Superpiwosz:
Było alk. 5,5%, jest alk 4,5%. Brak danych o ekstrakcie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Zabrze - Superpiwosz:
Było alk. 5,5%, jest alk 4,5%. Brak danych o ekstrakcie.
To już podawałem wcześniej i zostało zmienione - także wsponiałem o Browarku Extra ale nie zostało zmienione - ext. ten sam...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2To już podawałem wcześniej i zostało zmienione - także wsponiałem o Browarku Extra ale nie zostało zmienione - ext. ten sam...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment