Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Nie ma już wersji filtrowanej, podany alkohol dotyczy niefiltra. Należałoby by przywrócić Naturalnemu (już historycznemu) alk. 6,2%
I zapamiętać by ignorować kolejne monity o zmianę tego parametru w przypadku zgłaszania alkoholu w wersji filtrowanej, a domyślnie ludzie tak będą robić. Tak wiem, jest to kłopotliwe Przynajmniej do czasu, gdy piwa nieprodukowane będą jakoś odróżnione.
Gościszewo poprawiłem. Trochę mój błąd, ale nie jestem w stanie weryfikować wszystkiego co mi ludzie zgłaszają. Z PiS-u nie jestem, muszę mieć trochę zaufania do braci piwnej.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Ciechanów: Miodowe - Alk. 5,7%
przy czym proszę o zmianę nazwy piwa z "Miodowe" na "Ciechan Miodowe"
Poprawiono parametr. Zmiana nazw to nie moja działka.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kamcio1990
Ciechan Wyborne. Ekstr. 12.1%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128
Nie, nie. Wybornego browar nie warzy już od kilku ładnych lat, a tu chodzi zapewne o Wyborne Niepasteryzowane, które 12,1 ma - no nie pamiętam, czy od zawsze, ale od jakiegoś, dłuższego czasu napewno. Pamiętam, że z kolei w Mocnym Niepasteryzowanym zmiana parametrów w dół nastąpiła jakoś na przełomie 2007/08, było 15,1/7,8 a jest teraz 14,1/7,0. Niektórzy cały czas mylą obecne piwa z Ciechanowa z tymi dawniejszymi, których już nie ma.
Jeśli ktoś będzie miał wiarygodne informacje na temat parametrów piw z nowych browarów restauracyjnych w Bielsku-Białej i Bydgoszczy, to bardzo proszę o zgłoszenie w tym temacie, a nie w tematach dotyczących poszczególnych piw.
Comment