Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miirek
Wyświetlenie odpowiedzi
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Krajan: Specjal
ekstrakt - 11,5 - bz
alkohol - z 5,7% na 5%
Data ważności - 2007.08.07
MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziPewnie dlatego go tam nie ma, bo jak na razie produkowane jest w browarze w Zabrzu Patrz tu
Pozdrawiam
Comment
-
-
Krajan: Bawar
ekstrakt - 8,5 - bz
alkohol - z 4,7% na 3,5%
Data ważności - 2007.10.12
MM961
4:-)
Comment
-
-
Van Pur, Donner Premium
Ekstrakt - ?
Alkohol - 3,5%
Data ważności - 2008.04.19
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Jędzejów - Jasne Pełne
Już dawno temu zgłaszałem, że obecny woltaż to 5,2%. Przynajmniej taki jest podawany na puszkach dostępnych w Hypernovej.
Last edited by Pendragon; 2007-08-18, 19:55.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziJeszcze jedno. Zakupiłem też z Połczyna Zdroju piwo BREWER mocne i strong w zielonych butelkach 0,66l bezzwrotnych-co to za piwo?
Comment
-
-
Łódzkie - Junak Strong
ekstrakt: 14,1%
alkohol: 6,5%
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Belgia dla Jako Kokanin
Luzak a.5,0% e. nie podano
data 8.02.2008r
Hubert Pils a.5,0% e. nie podano
data 1.04.2008r.
Comment
-
-
BOSS, Pirat Mocny
Ekstrakt - nie podano
Alkohol - 6,8%
Data ważności - 2007.10.26
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Nieaktualne dane Żuberka ?
W "dzienniku piwnym" zobaczyłem, że przy Żuberku na liście jest ekstrakt 12.1 - a na etykietce dzisiejszej (już "nowa" wersja, promocyjna) napisane jest 12.0. Odnalazłem jeszcze parę innych, nie wyniesionych jeszcze butelek i puszek (najstarsza może mieć ze 3 tygodnie) i na każdej jest napisane: ekstrakt 12.0 ...
Comment
-
Comment