Zmiany parametrów piw

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
    Nadgorliwość...
    Last edited by Pendragon; 2010-06-10, 00:40.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Holy-Grail
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.06
      • 320

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
      Nadgorliwość...
      Uczę się.
      A po wtóre, wszystko ma swój pierwszy raz.

      Comment

      • Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
        Nadgorliwość...
        Składam do kupy wszystkie te zmiany i uwierz, że taka praktyka jest bardzo często stosowana. Niestety
        Nie mam pojęcia czemu zawartość ekstraktu znika z kontretykiet. Na szczęście kilka browarów w dalszym ciągu podaje wszystkie dane.

        Comment

        • Holy-Grail
          Porucznik Browarny Tester
          • 2010.06
          • 320

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
          Nadgorliwość...
          A tak generalnie, to jeśli producent usunął dane o ekstrakcie, to skąd wiadomo, że ta wartość się nie zmieniła?
          Lepiej podawać wartość niesprawdzoną, niż podać, że producent wycofał tę informację?

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

            Jeżeli alkohol się nie zmienił, lub zmienił w niewielkim stopniu (0.1 - 0.3 %), to ja bym zostawił ten ekstrakt, który był wpisany wcześniej

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

              Pendragon, taką właśnie zasadę przyjęliśmy z ARTem. Dlatego prosiłem w poście #732, żeby podawano tyko parametr, który uległ zmianie.

              Comment

              • YouPeter
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 2379

                Amber - Kopernik
                alk. 5,6%

                Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

                Comment

                • Holy-Grail
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2010.06
                  • 320

                  Konstancin; Dawne niepasteryzowane


                  a: 6,2% obj.
                  (butelka z datą ważności: 2010-06-21)

                  Comment

                  • raven77
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2010.01
                    • 73

                    Staropolski: Porter / Ciemne Mocne


                    zaw. alk. 9%

                    Butelka PET 0,5 l, termin ważności 03.11.2010 r. Na stronie internetowej browaru nadal widnieje 8,5%
                    London Stouts & Splendid Old Ales
                    Косово је Србија!

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

                      Nikt tego nie zauważył a przynajmniej nie zgłosił, a tu Gościszewo od przynajmniej pół roku podniosło alkohol w Naturalnym i Niefiltrowanym do 6.2%. Ekstrakt bez zmiany.
                      I czym różni się teraz Rycerz od filtrowanego Naturalnego?

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

                        Naturalne było zgłaszane, nawet na tej stronie. Za Niefiltra dzięki.

                        PS. Edytowałem, bo zgłoszenie było jednak na poprzedniej stronie
                        Last edited by Promil03; 2010-06-17, 16:36.

                        Comment

                        • ucho
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2010.05
                          • 500

                          zglaszam nieprawidlowe parametry

                          książ alkohol 5%

                          Comment

                          • Promil03
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.10
                            • 2833

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi

                            W trosce o to, żeby w Dzienniku Piwnym (analogicznie w naszej bazie) wszystkie piwa miały w miarę możliwości aktualne parametry bardzo proszę w przypadku zgłaszania zmian parametrów o stosowanie poniższego schematu:

                            Nazwa browaru, (wg DP), Nazwa piwa, (wg DP), E: lub/i A: (zmieniony parametr)

                            Proszę o nie podawanie parametrów, które się nie zmieniły.
                            Proszę również o nie podawanie tutaj parametrów piw, których na razie nie ma w naszej bazie. Do tego jest inny temat: http://www.browar.biz/forum/showthre...ight=nowe+piwa
                            Bardzo proszę również przed jakimś zgłoszeniem o przejrzenie kilku/kilkunastu wcześniejszych postów i sprawdzenie czy inny forumowicz nie zgłaszał już tych zmian.
                            Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy powyżej zacytowałem mój post z lutego br.
                            Bardzo proszę o stosowanie się do w/w schematu.

                            Dziękuję i pozdrawiam

                            Comment

                            • ucho
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.05
                              • 500

                              Ja tu wszedłem przez dziennik piwosza i w ogóle myślałem, że piszę na PW.
                              Obiecuję poprawę.

                              Comment

                              • Pankracy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2007.10
                                • 2797

                                Pivovaria, Pils

                                Pivovaria, Pils
                                ekstrakt 12 % wag.
                                alkohol 5,0 % obj.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X